Ανοικτή ημερίδα για τους καταναλωτές με θέμα: «Σύγχρονοι διατροφικοί κίνδυνοι: υπολείμματα γεωργικών φαρμάκων και τοξίνες στα τρόφιμα» διοργανώνει την Κυριακή 13 Μαρτίου στις 10:30 το πρωί στη Θεοφάνειο Αίθουσα Πρέβεζας, ο Σύλλογος Γεωπόνων Πρέβεζας.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
10:30 – 10:45 προσέλευση
10:45 –11:00 «Ανασκόπηση διατροφικών κινδύνων»
Αναστάσιος Π. Γάτσιος, Ποιοτικός Ελεγκτής – Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Πρέβεζας
11:00–11:30 «Υπολείμματα φυτοπροστατευτικών προϊόντων σε τρόφιμα και νερά»
Δρ Γεώργιος Ε. Μηλιάδης, Τακτικός Ερευνητής, Προϊστάμενος Εργαστηρίου Υπολειμμάτων Γεωργικών Φαρμάκων – Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο
11:30 – 12:00 «Μυκοτοξίνες στα τρόφιμα»
Δρ. Δημήτρης Τσιτσιγιάννης, Λέκτορας Φυτοπαθολογίας -Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
12:00–13:00 Ερωτήσεις – Συζήτηση – Συμπεράσματα