Η αστυνομική διεύθυνση Ρεθύμνου διεξάγει εντατικούς ελέγχους για την αποτροπή του φαινομένου της λαθροθηρίας στην περιοχή του Κουρταλιώτικου Φαραγγιού που είναι ενταγμένη στο δίκτυο Natura και είναι χαρακτηρισμένη ως καταφύγιο άγριων ζώων και πτηνών.

Όπως ενημέρωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, με έγγραφο του, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, έχουν δοθεί οδηγίες για καθημερινούς ελέγχους σε περιοχές που εστιάζεται πρόβλημα λαθροθηρίας (Κουρταλιώτικο Φαράγγι, φαράγγι Κοτσυφού, ορεινές περιοχές πέριξ των Δημοτικών Διαμερισμάτων Ατσιπάδων και Κοξαρέ Δήμου Αγίου Βασιλείου, Λίμνη Πρέβελη), προκειμένου να εντοπίζονται λαθροκυνηγοί.

Ταυτόχρονα έχουν δοθεί και οδηγίες για εκτεταμένους και ενδελεχείς ελέγχους οχημάτων τα οποία πιθανόν να χρησιμοποιούνται για μεταφορά θηραμάτων.

Η απάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, διαβιβάστηκε μετά από ερώτηση των βουλευτών του ΛΑΟΣ Άδωνη Γεωργιάδη και Αθανάσιου Πλεύρη με την οποία καταγγέλλουν ότι η περιοχή του Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου έχει μετατραπεί σε παράδεισο λαθροκυνηγών, αν και έχει ενταχθεί στο δίκτυο Natura γιατί διαβιούν εκεί σπάνια είδη ζώων και πουλιών.