Η αφοσίωση των σκύλων στους ανθρώπους είναι γνωστή. Για τους τυφλούς ανθρώπους, οι σκύλοι οδηγοί είναι κάτι περισσότερο από σύντροφοι και ειδικά στη Ρωσία, όπου δεν υπάρχουν πολλοί τέτοιοι σκύλοι.

Ένας κάτοχος σκύλου – οδηγού κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά, όταν ο σκύλος του δεν τον οδηγούσε ευθεία. Τον πήγε στον κτηνίατρο και δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν οι χειρότερες υποψίες του. Ο σκύλος εμφάνισε καταρράκτη και στα δύο μάτια.

Ο σκύλος όμως είναι για μια ζωή και όχι μόνο για όσο τον θέλουμε ή τον χρειαζόμαστε. Έτσι ο ιδιοκτήτης του,Aleksey Shilov, έκανε τα πάντα για να μαζέψει το μεγάλο ποσό που απαιτήθηκε για το χειρουργείο του ζώου.

Οπως λέει, δούλεψε παραπάνω και χρησιμοποίησε και τις αποταμιεύσεις του, αλλά το άξιζε. Η εγχείρηση πέτυχε και η Berta ξανα βλέπει πλέον καθαρά!

Σταματήσαμε την φλεγμονή και αφαιρέσαμε το φακό του ματιού που είχε καταστραφεί, λέει ο κτηνίατρος.

Στην Ρωσία υπολογίζεται ότι ζουν περισσότεροι από 250.000 τυφλοί άνθρωποι και ο αριθμός των σκύλων οδηγών κρίνεται ανεπαρκής. Το κέντρο εκπαίδευσης τέτοιων σκύλων, που υπάρχει λίγο έξω από τη Μόσχα είναι από τα λίγα και το μοναδικό που χρηματοδοτείται απο την κυβέρνηση.

Υπάρχουν 80 σκυλιά που εκπαιδεύονται τώρα αλλά δεν θα αποκτήσει άλλα αφού η κυβέρνηση δεν θεωρεί την..ζήτηση αρκετά υψηλή!

Ο Shilov λέει πάντως ότι η σκυλίτσα του είναι μέλος της οικογένειας του και θα κοιμάται για πάντα στο ίδιο δωμάτιο με εκείνον.

Για τους τυφλούς, οι σκύλοι – οδηγοί προσφέρουν μια ευκαιρία να κινηθούν και να ζουν μια κανονική ζωή.

πηγή: adespoto