Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς οι επιστήμονες τα καταφέρνουν και δημιουργούν τα … θαυματουργά χάπια αδυνατίσματος ; Ε λοιπόν και εδώ κάνουν πειράματα εις βάρος των ζώων. Πιέζουν τις μαϊμούδες να παχύνουν , ταίζοντας τις με παχυντικές τροφές , ακίνητες μέσα σε κλούβες…
Σύμφωνα με μία ιστορία που δημοσίευσε η New York Times , οι μαϊμούδες από το Κέντρο Ερευνών «Oregon National Primate» γίνονται συστηματικά διπλάσιες σε πάχος από το κανονικό τους βάρος , προκειμένου να δοκιμάσουν χάπια και φάρμακα αδυνατίσματος ή χάπια διαβητικών.
Οι μαϊμούδες προτιμώνται από τους ερευνητές, διότι έχουν πολλές ομοιότητες με τους ανθρώπους , πολύ περισσότερο από τα… ποντίκια των εργαστηρίων.
Περιγράφεται , εν προκειμένω, η ιστορία της Shiva μίας νέας μαϊμουδίτσας , την οποία παχυναν πάρα πολύ σε μικρό χρονικό διάστημα για να δοκιμάσουν φάρμακα για ασθένειες ανθρώπινες σχετικές με το πάχος. Της έδιναν βούτυρα, ποπ κορν, φυστίκια και φρουτοχυμούς με πολύ φρουκτόζη. Την κράτησαν κλεισμένη μόνη της σε ένα κλουβί , προκειμένου να ελέγχουν καθημερινά τις ποσότητες τροφών που έπρεπε να παίρνει για να παχύνει γρήγορα και φυσικά για να μην κινείται και χάνει βάρος.
Αναρωτιέται κανείς , γιατί δεν δοκιμάζουν τα χάπια και τα φάρμακα σε τόσους παχύσαρκους ανθρώπους που υπάρχουν – και ειδικά στη Νέα Υόρκη – για να έχουν άμεσα και πιό ασφαλή αποτελέσματα; Γιατί θα πρέπει να παχύνουν και να παιδέψουν και να αρρωστήσουν κάποιο ζώο για να δοκιμάσουν χάπια αδυνατίσματος ;
Στο κέντρο αυτό του Όρεγκον υπάρχουν 150 μαϊμούδες πειραματόζωα , μερικές από τις οποίες παίρνουν μεγάλες δόσεις ινσουλίνης για να δοκιμαστούν ως διαβητικοί και κάποιες έχουν φραγμένες αρτηρίες. Τελευταία πέθανε μία μαϊμού από καρδιακή προσβολή.
Έχουν γίνει πειράματα ακόμη και σε έγκυες μαϊμούδες για να δουν τι συμβαίνει στα μωρά , όταν οι μαμάδες τρώνε υπερβολικά και παχαίνουν. Η μελέτη αυτή απέδειξε ότι τα μωρά είχαν χημικές επιδράσεις στον εγκέφαλο και τάσεις για υπερβολικό άγχος.
Οι Οργανισμοί για την προστασία των ζώων , όπως π.χ. η PETA, διαμαρτυρήθηκαν και προσπάθησαν να σταματήσουν αυτές όλες τις δοκιμές. Δεν πτοήθηκαν φυσικά οι ερευνητές και μάλιστα δήλωσαν κάποιοι ειρωνικά ότι «αυτή η πίεση μας κάνει καλύτερους στη δουλειά μας»…
Πηγή: animalspress