Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα «Κλιματική αλλαγή: Μαθαίνω για τις επιπτώσεις παρατηρώντας το Απολιθωμένο Δάσος», σχεδίασαν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ευεργέτουλα Λέσβου και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, στο πλαίσιο των δράσεών τους και της στενής τους συνεργασίας με στόχο την περιβαλλοντική εκπαίδευση μαθητών του δημοτικού.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ναυτεμπορικής, στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι οι μαθητές να ευαισθητοποιηθούν για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στα σύγχρονα οικοσυστήματα, αλλά και τις επιπτώσεις της ανθρώπινης συμπεριφοράς στο κλίμα.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα οι μαθητές καλούνται να ανακαλύψουν τις κλιματικές αλλαγές στην περιοχή του Αιγαίου τα τελευταία 20 εκατομμύρια χρόνια, μέσα από παρατηρήσεις των τεκμηρίων του Απολιθωμένου Δάσους.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε δύο φάσεις: Η πρώτη φάση περιλαμβάνει ενημέρωση των μαθητών στο σχολείο, για θέματα κλιματικής αλλαγής, ενώ η δεύτερη φάση πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, όπου θα πραγματοποιηθεί η έρευνα των μαθητών.
Σημειώνεται ότι στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου και στο Πάρκο Σιγρίου οι μαθητές θα γνωρίσουν απολιθώματα 20 εκατομμύριων ετών, ενώ θα αναζητήσουν τις διαφορές και ομοιότητες με τα σύγχρονα δένδρα που συναντάμε στο φυσικό περιβάλλον της Λέσβου.
Επιπλέον, θα συμμετάσχουν σε δημιουργικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες και παιχνίδια, που βοηθούν τα παιδιά να αναπτύξουν την κρίση και την παρατηρητικότητα τους.