Αυτοί που ζουν σε μεγάλες πόλεις και έχουν καλύτερη δουλειά τείνουν να έχουν πιο φιλική συμπεριφορά προς το περιβάλλον συγκριτικά με τους υπόλοιπους ανθρώπους.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που έγινε σε Κινέζους πολίτες που ζουν και εργάζονται στο Πεκίνο, τη Σανγκάη και άλλες μεγάλες πόλεις, το κύρος και η πολιτική ισχύς των εταιρειών στις οποίες εργάζονται καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό τη συμπεριφορά τους.

Συγκεκριμένα οι υπάλληλοι των εταιρειών αυτών εμφανίζουν την τάση να υιοθετούν περιβαλλοντικές πρακτικές όπως είναι η ανακύκλωση συσκευασιών ενώ αποδεικνύεται ότι επηρεάζονται και από τους συναδέλφους τους.

Τα αποτελέσματα της έρευνας θεωρούνται ιδιαίτερα χρήσιμα ειδικά σε χώρες όπως η Κίνα που αποτελεί την πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη οικονομία παγκοσμίως.

Τα στοιχεία θα βοηθήσουν την Κίνα και άλλες αναπτυσσόμενες οικονομίες ανά τον κόσμο να επιλέξουν τις κοινωνικές ομάδες στις οποίες θα πρέπει να εστιάσουν ώστε να προωθήσουν περιβαλλοντικές συμπεριφορές που βοηθούν στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων που έχει η οικονομική ανάπτυξη.