Στα πλαίσια της θεματικής ενότητας Noir, η ομάδα «Γέφυρα» γεφυρώνει το σήμερα με το ομιχλώδες Λονδίνο του 1950, όπου έζησε η Ruth Ellis. Η τελευταία γυναίκα που απαγχονίστηκε στην Βρετανία, πριν την κατάργηση της θανατικής ποινής.

Γράφει η Χαρά Κιούση

Με το που μπαίνεις στην αίθουσα του θεάτρου σε τυλίγει μια σκιώδης υγρή ατμόσφαιρα και η αισθησιακή φωνή της Elsa Fitzerald και της Μπίλι Χόλιντεϊ. Ήχοι της τζαζ και μπλουζ ξεδιπλώνουν στιγμιότυπα από την ζωή της Ruth Ellis γυμνό μοντέλο αρχικά κι’ αργότερα οικοδέσποινα σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, που πρόσφερε «σεξουαλικές χάρες».

Ο άδοξος και παθιασμένος της έρωτας για τον David Blakely οδηγό αγώνων, την ρίχνει στην αγκαλιά του Desmond Cussey. Εκείνη όμως παρά τους ξυλοδαρμούς και την καλομεταχείριση που είχαν αποτέλεσμα την διακοπή μιας κύησης, υποφέρει από ζήλια και «δεν θέλει να ζήσει» μακριά του. Δεν την στηρίζει στην ζωή ούτε η ύπαρξη του δεκάχρονου γιου της.

Τα όνειρά της που την ήθελαν star κινηματογραφική, διαψεύδονται και τα χέρια της οπλισμένα μ’ ένα όπλο που της έδωσε ο Desmond Cussen, την οδηγούν στον φόνο. Κυριακή Πάσχα πυροβόλησε έξω από ένα κοινό σπίτι τον David. Το μετά – τραυματικό της άγχος και το αλκοόλ την διαλύουν. Ωστόσο η ξανθιά ερωτευμένη γυναίκα με τα
χαρακτηριστικά της γυαλιά, παρίσταται ψύχραιμη, απαθής, σιωπηλή κι ευγενική στην ανακριτική έρευνα. Δέχεται την δικαστική ετυμηγορία μ’ ένα «ευχαριστώ, είμαι ένοχη», προστατεύοντας τον άντρα που της έδωσε το όπλο.

«Πώς μια ερωτική ιστορία καταλήγει σε έγκλημα; ποιος είναι τελικά ο ένοχος σ’ ένα έγκλημα πάθους;»

Η όμορφη παράσταση θα σας διαφωτίσει σχετικά, κάτω από τον εξαίρετο φωτισμό της Στέλλας Κάλτσου. Το πολυχρηστικό και ψαγμένο σκηνικό εξυπηρετεί τις εναλλασσόμενες χρονικά σκηνές. Οι όμορφες ερμηνείες των ηθοποιών και η μεταξύ τους διάδραση, δημιουργούν μια ζεστή παράσταση, με την μουσική να είναι το μεγάλο της ατού.

Συντελεστές

Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος
Σκηνοθεσία: Λεωνίδας Παπαδόπουλος
Φωτισμοί: Σοφία Αλεξιάδου
Σκηνικά: Όλγα Ντέντα
Κοστούμια: Χριστίνα Μαθέα
Video Art: Θανάσης Τρουμπούκης
Φωτογραφίες: Νικόλας Σταυρόπουλος

Παίζουν:
Ειρήνη Γραμματικοπούλου
Ελένη Δαφνή
Κόνυ Ζήκου
Μάνθος Καλαντζής
Μαργαρίτα Σάββα
Σάββατο (ώρα 19.30) & Κυριακή (ώρα 21.15)

Λόγω περιορισμένων θέσεων και για δική σας καλύτερη εξυπηρέτηση, παρακαλούμε επικοινωνήστε για κρατήσεις θέσεων στα τηλέφωνα: 210 5242211 & 210 5242213.

Ώρες ταμείου και έκθεσης:
Δευτέρα έως Παρασκευή
09:00-15:00 το μεσημέρι και καθημερινά 18:00-22:00 το βράδυ.