Η Anne Carrere, με το απαράμιλλο ταμπεραμέντο και την εκπληκτική της φωνή, υποδύθηκε για δεύτερη φορά στο Ηρώδειο τη ζωή της Edith Piaf.

Γράφει η Χαρά Κιούση

Έχει ειπωθεί πως είναι η ωραιότερη φωνή που τραγούδησε το ρεπερτόριο της Piaf τα τελευταία χρόνια. Η σκηνική της παρουσία εξελίσσεται απροσδόκητα σε μια διαδραστική σχέση με το κοινό. Κατεβαίνει από τη σκηνή του Ηρωδείου και ανεβαίνει στις κερκίδες, κάνοντας ένα παιχνίδι με τους θεατές. Επιλέγει ανάμεσά τους κυρίους που τη συνοδεύουν στο σόου, μετατρέποντας τη βραδιά σε μια αξέχαστη γιορτή.

Ο ιδανικός χώρος του θεάτρου της δίνει την ελευθερία και δημιουργεί την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, αφήνοντας έκθαμβο και μαγεμένο το κοινό. Η φωνή της ερμηνεύτριας με χαρακτηριστικό ύφος και αποχρώσεις, προξενεί ιδιαίτερη αίσθηση. Νομίζεις ότι μπροστά σου στέκεται η Piaf, το μεγάλο άστρο της γαλλικής μουσικής που ενσάρκωσε «το πνεύμα ενός τόπου και μια εποχής».

Η Anne Carrere, πλαισιωμένη από τέσσερις εξαιρετικούς μουσικούς, με εξαιρετική θεατρικότητα και βήματα χορευτικά εστιάζει στους μουσικούς δρόμους της Piaf. Εμπνεόμενη από την ταινία «La vie en rose» αφουγκράζεται τους ρυθμούς και την ανάσα του κόσμου, όπου έζησε το θρυλικό «Σπουργίτι» της Γαλλίας.

Περνά μπροστά μας, μέσα από την προβολή ενός ανέκδοτου φωτογραφικού υλικού. Από τον υπόκοσμο και τα κακόφημα μπαρ της Μονμάρτης, ανεβαίνει στη μεγαλοπρεπή σκηνή του Olympia, περνώντας στην ιστορία. Η παράσταση -αφιερωμένη στην επέτειο των 100 χρόνων από την γέννηση της κορυφαίας γαλλίδας καλλιτέχνιδας- άφησε στο κοινό της τις καλύτερες εντυπώσεις.

Η Anne Carrere κέρδισε την αποδοχή του κοινού με ενθουσιώδες χειροκρότημα και άφησε στα χείλη τους τις αλησμόνητες μελωδίες της Edith Piaf.