Ο σπουδαίος και πολυβραβευμένος ιταλός σκηνοθέτης Antonio Latella έρχεται για πρώτη φορά στο θέατρο Τέχνης για να σκηνοθετήσει ένα καστ Ελλήνων ηθοποιών σε ένα κορυφαίο έργο του διεθνούς δραματολογίου. Ο λόγος για τον «Γυάλινο κόσμο», το εμβληματικό έργο του Τενεσί Ουίλιαμς που γράφτηκε το 1944 και αποτέλεσε την πρώτη του μεγάλη θεατρική επιτυχία.

Καταξιωμένος στην Ευρώπη, σκηνοθέτης και θεατρικός συγγραφέας, ο Antonio Latella έχει αποσπάσει πλήθος βραβείων και διακρίσεων για το πρωτοποριακό και δυναμικό του σκηνοθετικό στυλ και δηλώνει τακτικά βροντερό «παρών» στα μεγαλύτερα θέατρα και διεθνή φεστιβάλ. Έχει διατελέσει καλλιτεχνικός διευθυντής του NuovoTeatro Nuovo στην Νάπολη, ίδρυσε τη δική του θεατρική ομάδα, την stabile mobile compagnia Antonio Latella και ηγήθηκε του τμήματος θεάτρου της Μπιενάλε της Βενετίας (La Biennale di Venezia).

Παράλληλα, διδάσκει στις πιο σημαντικές θεατρικές σχολές της Ιταλίας, ενώ είναι ο πρώτος Ιταλός σκηνοθέτης που έχει προσκληθεί στο Φεστιβάλ του Βερολίνου Festspiele’s Theartreffen, αποσπώντας έτσι μια ιστορική αναγνώριση.

Ο «Γυάλινος Κόσμος» είναι η πρώτη σκηνοθεσία του Antonio Latella στην Ελλάδα, που πραγματοποιείται χάρη στη συνάντησή του με την ηθοποιό Μαρία Καλλιμάνη, η οποία και θα ερμηνεύσει τον κεντρικό ρόλο της Αμάντα.

Πληροφορίες

Σκηνοθεσία: Antonio Latella
Μετάφραση: Δήμος Κουβίδης
Σκηνικά – κοστούμια: Χριστίνα Κάλμπαρη
Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου
Ηθοποιοί: Μαρία Καλλιμάνη, Βαγγέλης Αμπατζής, Λήδα Κουτσοδασκάλου, Νίκος Μήλιας.

Πρεμιέρα: 23 Οκτωβρίου

Θέατρο Τέχνης
Φρυνίχου 14