Ο χορός έχει την τιμητική του στο φετινό Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου και μία από τις χορευτικές παραστάσεις που θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το κοινό, είναι και το ανατρεπτικό Zonder της Ασελέν Παρολίν.

Η βραβευμένη αργεντίνα χορογράφος επιχειρεί στην παράστασή της ένα σπάνιο πάντρεμα του σύγχρονου χορού με την κωμωδία, δημιουργώντας μια ωδή στο παράλογο, στο μη χρήσιμο, στο τυχαίο!

Λίγα λόγια για την παράσταση

Υπό τους ήχους του Γαλάζιου Δούναβη του Στράους, τρεις περφόρμερ στη σκηνή προσπαθούν να βρουν τον βηματισμό τους και να συντονιστούν μεταξύ τους, σε ένα παιχνίδι που οι κανόνες του αλλάζουν διαρκώς. Η επιμονή τους να ολοκληρώσουν το έργο, αγνοώντας το σκηνικό που αποσυντίθεται, είναι σχεδόν συγκινητική.

Με χιούμορ και αυτοσαρκασμό η σπουδαία χορογράφος Ασελέν Παρολίν, που από το 2000 ζει και δουλεύει στην Ευρώπη, ενορχηστρώνει στο Zonder έναν εύθυμο εφιάλτη, μια χορογραφική αταξία ανοιχτή σε όλες τις πιθανότητες.

Κόντρα στην εμμονή για στοχοπροσήλωση, νόημα, αρχή και τέλος σε όλα, ενάντια στον λογοκεντρισμό της σύγχρονης δυτικής κοινωνίας, η Παρολίν μάς προτείνει να αψηφήσουμε τον φόβο της αποτυχίας και να αγκαλιάσουμε σφιχτά τα λάθη μας.

Ταυτότητα παράστασης

Χορογραφία: Ayelen Parolin
Δημιουργία – Ερμηνεία: Piet Defrancq, Naomi Gibson, Daan Jaartsveld
Καλλιτεχνική συνεργάτιδα: Julie Bougard
Υπεύθυνη σκηνής & ήχου: Ondine Delaunois
Δραματουργική σύνθεση: Olivier Hespel

Αγορά εισιτηρίων: aefestival.gr, more.com

29-30 Ιουνίου, 21.00
Πειραιώς 260 – Χώρος Η