Ξεχάστε ότι βρίσκεστε στην Αθήνα και βγείτε έξω για απογευματινά cocktails σε κάποια από τα πιο δημοφιλή μπαράκια της πόλης.

Με τραπεζάκια σε αυλές, εντυπωσιακούς χώρους αποικιακού στυλ ή πιο χαλαρή διάθεση, έμφαση στα cocktails ή τις οικονομικές τιμές, όποιο και να επιλέξετε από τα στέκια που ακολουθούν να είστε σίγουροι ότι θα σας κάνει να πιστέψετε ότι το καλοκαίρι στην Αθήνα δεν έχει τελειώσει ακόμα.

Ιπποπόταμος

Μετά από 40 χρόνια λειτουργίας (βρίσκεται στον πεζόδρομο της Δελφών από το 1978), συνεχίζει να αποτελεί αγαπημένη επιλογή τόσο για την επιμονή του στην πιο χαλαρή φιλοσοφία του (προσιδιάζει περισσότερο στα γειτονικά Εξάρχεια, και όχι στο Κολωνάκι, όπου και εντοπίζεται), όσο και για τις ποιοτικές υπηρεσίες του.

Εδώ και κάποια χρόνια έχει περάσει σε νέους ιδιοκτήτες, οι οποίοι διατήρησαν το concept του αναλλοίωτο. Must επιλογή τα τραπεζάκια που στήνει στην αυλή του νεοκλασικού κτηρίου του 1903, στο οποίο στεγάζεται.

Κύριος Χου

Σε ένα νεοκλασικό του 1933 στην περιοχή των Άνω Πετραλώνων συναντάται ο Κύριος Χου (Υπερίωνος 1). Εναρμονισμένος απόλυτα με τη γραφική γειτονιά των Άνω Πετραλώνων, έχει διατηρήσει ανέπαφα κάποια στοιχεία της παλιάς μονοκατοικίας –το παλιό χαρακτηριστικό πλακάκι και την θεσπέσια αυλή– όπου φιλοξενείται και αποτελεί cozy νεανικό στέκι, ιδανική επιλογή για οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Juan Rodriguez

Mε εντυπωσιακό design αποικιακού στυλ το Juan Rodriquez προστέθηκε στο δυναμικό του Ψυρρή (Παλλάδος 3), για να δώσει εξωτικό χαρακτήρα στις εξόδους των αθηναίων. Παντρέματα γεύσεων με εκλεκτά cocktails σε ένα bar βγαλμένο από άλλη εποχή, σε αυτόν τον «θησαυρό» σε μια από τις ανερχόμενες (και πάλι) γειτονιές της Αθήνας.

Η διακόσμηση, αδιαμφισβήτητα, είναι η απόλυτη πρωταγωνίστρια, ενώ  τα πάντα είναι φτιαγμένα στο χέρι –από τους πολυελαίους μέχρι τους ξύλινους ζωγραφισμένους τοίχους και τους φοίνικες.

Barro Negro

Το νέο επιχειρηματικό εγχείρημα του Στέλιου Παπαδόπουλου (Global Ambassador της Jose Cuervo) και της επιτυχημένης ομάδας του Spoiled στη Δάφνη (από τα πρώτα cocktail bars που έβγαλαν τα cocktails εκτός κέντρου και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία) ακούει στο όνομα Barro Negro (Ιωαάννου Παπαρηγοπούλου 15) και ήρθε για να συστήσει στο αθηναϊκό κοινό τα μυστικά της αγαύης.

Ένα αυθεντικό agave bar, λοιπόν, μοναδικό στο είδος του στο κέντρο της πόλης, κάτω ακριβώς από την Πλατεία Καρύτση, που σερβίρει απολαυστικές μαργαρίτες και σίγουρα θα σας μετατρέψει σε αμετανόητους λάτρεις τους.

Chelsea

Μποέμ, χρωματιστό και χαρούμενο στέκι με artistic ατμόσφαιρα και χαμηλές τιμές στην κεντρική Πλατεία Πλαστήρα στο Παγκράτι. Με το πέρασμα του χρόνου αναδείχθηκε σε ένα από τα πιο «most wanted» στέκια της περιοχής, με τα τραπέζια του να γίνονται περιζήτητα όλες τις ώρες της ημέρας. Κρητικές ρακές, φθηνά ποτά και παγωμένες μπύρες στις αγαπημένες επιλογές του νεανικού κοινού που το επιλέγει σταθερά από την πρώτη μέρα λειτουργίας του.