Μία από τις πιο διάσημες γειτονιές της πόλης, με στέκια που καλύπτουν όλα τα γούστα. Στο Κουκάκι θα βρείτε από ιστορικές ταβέρνες με υπέροχες αυλές, μέχρι μοντέρνα καφενεία, εστιατόρια που τιμούν την ελληνική κουζίνα και ψητοπωλεία με απίστευτη ποικιλία.

Κοινός παρανομαστής τους; Τα τραπεζάκια έξω σε πεζόδρομους και αυλές που γίνονται σημείο αναφοράς για τις καλοκαιρινές μέρες και νύχτες στην πόλη.

Κούβελος

Από τις πιο ιστορικές ταβέρνες στο Κουκάκι (Γεν. Κολοκοτρώνη 66), καθώς λειτουργεί από το 1908, ο Κούβελος συγκαταλέγεται σε εκείνες τις γευστικές στάσεις που πρέπει να πραγματοποιήσετε στην περιοχή.

Πανέμορφο και ευχάριστο το περιβάλλον –θυμίζει γειτονιά της παλιάς καλής Αθήνας τόσο στον εσωτερικό χώρο όσο και στην αυλή με το χαλίκι και τα δεντράκια– με οικογενειακή ατμόσφαιρα, στο οποίο θα δοκιμάσετε νόστιμες προτάσεις της ελληνικής κουζίνας.

Kalamaki Bar

Μοντέρνο ψητοπωλείο με τραπεζάκι α έξω στον πεζόδρομο της Δράκου (νο15), στο Κουκάκι. Μεγάλη ποικιλία σε καλαμάκια (δεν είναι καθόλου τυχαία η επιλογή του ονόματός του) και ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι όλες οι πρώτες ύλες είναι ελληνικές. Εκτός από τα κλασικά με χοιρινό και κοτόπουλο, θα έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε καλαμάκια ακόμη και από αρνίσιο αλλά και από μοσχαρίσιο κρέας.

Σβούρα

Στον πεζόδρομο της Δράκου, από τα πιο δημοφιλή στέκια στην περιοχή για καφέ, ρακές και μεζεδάκια. Αντιπροσωπευτικός «εκπρόσωπος» της φιλοσοφίας των καφενείων «νέας εποχής», διαθέτει φιλική ατμόσφαιρα, εξαιρετικό καφέ και γευστικές προτάσεις που συνοδεύουν ιδανικά τα εκλεκτά, ελληνικά αποστάγματα.

Μικρή Βενετία

Στο νούμερο 15 του πεζόδρομου της Γεωργάκη Ολυμπίου, η Μικρή Βενετία καλεί τους λάτρεις της ελληνικής κουζίνας να δοκιμάσουν τις γευστικές προτάσεις της. Εστιατόριο- μεζεδοπωλείο με πρώτες ύλες από διάφορα σημεία της χώρας, πιάτα που τιμούν την Ελλάδα –κάποια εναλλάσσονται αναλόγως την εποχή– και εκλεκτά αποστάγματα για να συνοδεύσετε ιδανικά τις επιλογές σας.