Είναι μία από τις πιο πολυσύχναστες και τουριστικές περιοχές στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Ταυτόχρονα, όμως, και μία από τις ομορφότερες γειτονιές της με πανέμορφα νεοκλασικά, γραφικούς πεζόδρομους και καθιερωμένα στέκια, που μας κάνουν πάντα να επιστρέφουμε σε αυτήν. Ιδίως, όταν θέλουμε να αφουγκραστούμε την αυθεντική αύρα και την ατμόσφαιρα της περιοχής. Μάθετε λοιπόν, ποιοι πέντε λόγοι, θα σας κάνουν να επιλέξετε το Θησείο ξανά και ξανά. Γράφει η Ελπίδα Πιτάκη Cine Θησείον Ένα από τα πιο παλιά θερινά σινεμά της Αθήνας, που λειτουργεί από το 1935 (η λειτουργία του διεκόπη κατά την διάρκεια της κατοχής) και αποτελεί μία από τις πιο cult εμπειρίες που πρέπει να ζήσετε στην ζωή σας, έστω και μία φορά. Ακριβώς κάτω από τον φωτισμένο βράχο της Ακρόπολης, λοιπόν, το Cine Θησείον, εκτός από τις κλασικές ταινίες που επιλέγει να προβάλλει, φημίζεται και για τον υπέροχο καταπράσινο και πολύ προσεγμένο χώρο για τον οποίο ουκ ολίγες φορές έχουν γραφτεί διθύραμβοι και από τα ξένα μέσα. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το σπιτικό λικέρ βύσσινο, την φημισμένη τυρόπιτα και το χειροποίητο γλυκό κουταλιού βύσσινο από το αναψυκτήριο που λειτουργεί στο χώρο. Πληροφορίες Τιμές εισιτηρίων: Δευτέρα- Τετάρτη: €6/ ολόκληρο, Πέμπτη- Κυριακή: €8/ ολόκληρο, Καθημερινά: €6/ φοιτητικό, άνεργοι, άνω των 65, €6/ παιδικό Αποστόλου Παύλου 7, Θησείο, τηλ. 210 3420864, http://cine-thisio.gr, fb page Kuzina Με θέα στην Ακρόπολη και μπροστά ακριβώς από το ναό του Ηφαίστου ο υψηλής αισθητικής χώρος του Kuzina με την ανάλογη ποιότητα φαγητού, αποτελεί σημείο αναφοράς για τον γαστριμαργικό χάρτη της περιοχής του Θησείου. Στεγασμένο σε ένα πανέμορφο νεοκλασικό και με “αρχηγό” στην κουζίνα τον διακεκριμένο σεφ Άρη Τσανακλίδη, οι μοντέρνες ελληνικές, γευστικές προτάσεις έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο, σε έναν κατάλογο που είναι εμπλουτισμένος με πιάτα παρασκευασμένα από τα πιο αγνά υλικά της χώρας, παρουσιασμένα μάλιστα με τον πιο ανατρεπτικό τρόπο. Σε συνδυασμό με τη δημιουργική ματιά του σεφ η ισορροπία μεταξύ παράδοσης και γαστρονομικής ευρηματικότητας επιτυγχάνεται αβίαστα στο μέγιστο βαθμό. Η σύγχρονη ελληνική κουζίνα με fusion επιρροές καταλαμβάνει ξεχωριστή θέση στους λάτρεις της γαστορνομίας, αναγνωρίζοντας με αυτό τον τρόπο στην Άρη Τσανακλίδη το ταλέντο και την αγάπη του στην ελληνική μαγειρική παράδοση και τις διεθνείς τάσεις της γαστρονομίας. Στα αδιαμφισβήτητα ατού του, φυσικά, η ταράτσα με την ασυναγώνιστη θέα. Μάθετε τα πάντα για το Kuzina The Sowl Στεγάζεται στο ιστορικό κτήριο των στάβλων του ‘Οθωνα, έχει “ψυχή”, κάτι που μας υπενθυμίζει με τον τρόπο του κάθε φορά που το επισκεπτόμαστε και πάντα καταφέρνει να μας ταξιδεύει κάπου στις γειτονιές του Μεξικό με τις έθνικ αναφορές, τόσο στη διακόσμηση όσο και στην κουζίνα και το μπαρ του. Ο λόγος για τον πολυχώρο The Sowl –των Γιάννη Μωράκη, Γιώργου Μελισσάρη και Αλεξάνδρας Δράκου– αφιερωμένο στους λάτρεις του πολύ καλού φαγητού εμπνευσμένου από τις κουζίνες της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής υπό την επιμέλεια του chef Μάνου Ευσταθίου, της Τέχνης, της ιδιαίτερης μουσικής και της ποιοτικής διασκέδασης. Ο χώρος, που φέρει την υπογραφή του Γιώργου Παντελούκα της GJP Construction, και ξεχωρίζει για την ζεστή και cozy ατμόσφραιρά του, ενώ ακολουθεί διακοσμητικά τις ethnic urban τάσεις που θα σας κάνουν να το καθιερώσετε στα αγαπημένα σας στέκια. Μάθετε περισσότερα για το The Sowl