Πάντα ψάχνουμε ένα μέρος, ανθρώπινο, αληθινό, για να πάμε να ονειρευτούμε, να τραγουδήσουμε, να θαυμάσουμε, να ξυπνήσουμε τα αισθήματα μας. Η Γιάννα Βασιλείου, μία από τις ωραιότερες φωνές του ελληνικού πενταγράμμου, με σημαντικές συνεργασίες στο βιογραφικό της, μας δείχνει τον δρόμο και μας καλεί την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Παλαιού Φαλήρου «Φαληρικά 2024», στη σκηνή της παραλίας του Μπάτη.

Κρατώντας μαζί της τις πολύτιμες αναμνήσεις από τις περασμένες συναυλιακές συνεργασίες της με καταξιωμένους καλλιτέχνες, όπως μεταξύ άλλων ο Κώστας Χατζής, ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο Κώστας Μακεδόνας και ο Δημήτρης Μπάσης, αλλά και την πρόσφατη δισκογραφική συνεργασία της με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη, η Γιάννα Βασιλείου μάς φέρνει κοντά στα τραγούδια που αγαπάμε αληθινά, μέσα από τη δική της σύγχρονη ματιά, με πολλές μουσικές εκπλήξεις και «μπερδέματα».

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης ήταν από τα παιδικά μου χρόνια ο μεγάλος μου μουσικός έρωτας

Λίγο πριν την εμφάνισή της στα «Φαληρικά 2024», η νεαρή τραγουδίστρια μίλησε στο Newsbeast.gr, για την ενασχόλησή της με το τραγούδι, τις σημαντικές συνεργασίες που έχει κάνει μέχρι σήμερα, ενώ μίλησε με κολακευτικά λόγια για την πιο πρόσφατη, εκείνη με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη.

Πότε αποφασίσατε ότι θέλετε να ασχοληθείτε με το τραγούδι;

Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου ασχολούμαι με τη μουσική και το τραγούδι. Ακούγεται ίσως κλισέ, αλλά είναι η πραγματικότητα. Σπούδασα μουσική επειδή πρώτα αγάπησα το τραγούδι.

– Ποιος είναι ο καλύτερος επαγγελματικός σας σταθμός μέχρι σήμερα και γιατί;

Η μουσική μου συνάντηση με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη. Ο Μιχάλης ήταν από τα παιδικά μου χρόνια ο μεγάλος μου μουσικός έρωτας. Το ευτυχές είναι οτι γνωρίζοντάς τον πλέον, παραμένει. Είμαι βαθιά ευγνώμων για τον ερχομό του στη ζωή μου. Είναι παρόμοιος ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τη μουσική και πώς την αντιμετωπίζουμε.

– Αν και νέα στον χώρο, από το ξεκίνημα κιόλας, συνεργαστήκατε με εμβληματικά ονόματα του ελληνικού τραγουδιού, όπως ο Κώστας Χατζής και ο Χρήστος Νικολόπουλος. Πώς είναι για έναν νέο καλλιτέχνη να τον εμπιστεύονται σπουδαία ονόματα του χώρου;

Έχει μεγάλη ευθύνη, ειδικά όταν πρόκειται και για τόσο σπουδαίους δημιουργούς και καλείσαι να ερμηνεύσεις δικά τους τραγούδια. Εξακολουθεί όμως για μένα να είναι εξίσου σημαντική η εμπιστοσύνη του κόσμου που σιγά σιγά σε ακολουθεί και γνωρίζει τη δουλειά σου.

– Είναι και θέμα τύχης το να συνεργαστείς με μεγάλα ονόματα του τραγουδιού από τα πρώτα κιόλας βήματα;

Δεν μου έχει έρθει τίποτα μέχρι σήμερα μόνο από τύχη, αλλά κυρίως από σκληρή δουλειά, επιμονή και σεβασμό προς την τέχνη και προς όσους έρχονται στο δρόμο μου.

– Μετά από αυτές τις σημαντικές συνεργασίες, ο πήχης ανέβηκε. Αισθανθήκατε πίεση για τα επόμενα βήματα που θα κάνετε; Νιώθατε το άγχος της «σωστής και αντάξιας» επιλογής;

Κάποτε αυτοπεριοριζόμουν σε τέτοιες σκέψεις. Τώρα οτιδήποτε είναι κάτι που πραγματικά θέλω, αποτελεί την ορθότερη επιλογή για μένα.

– Η συνεργασία με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη στο τραγούδι «Παραλίγο» πώς προέκυψε;

Το «Παραλίγο» το χρωστάω εκτός από τον Μιχάλη, και στη στιχουργό του τραγουδιού και αγαπημένη μου Ελένη Γιαννατσούλια, όσο και στους παραγωγούς μου Γιάννη Δουλάμη και Λευτέρη Παπαδάκη. Έγινε όλο κάπως αναπάντεχα, γρήγορα και πολύ ευχάριστα για όλους μας. Όπως και πρέπει να γίνεται με κάθε δημιουργία και μουσική συνεύρεση.

– Από τη μέχρι τώρα επαγελματική σας εμπειρία, υπάρχει κάτι για το οποίο έχετε μετανιώσει;

Έχω μετανιώσει για όλες τις περιπτώσεις που έχω αγνοήσει το ένστικτό μου και τις επιθυμίες μου στην προσπάθειά μου να μη δημιουργήσω τριβές και εντάσεις.

– Με ποιους άλλους καλλιτέχνες θα θέλατε να συνεργαστείτε;

Με όσους έχουν όρεξη για ενδιαφέροντα μουσικά μπλεξίματα και μου ταιριάζουν ως άνθρωποι. Ο κανόνας μου είναι ότι πάω όπου με οδηγεί η ροή των πραγμάτων, χωρίς παρωπίδες και διαχωρισμούς.

– Τι πρόκειται να ακούσουμε στη συναυλία σας στα «Φαληρικά 2024»;

Μαζί με την επταμελή μου ορχήστρα, θα κάνουμε ένα μουσικό πέρασμα από διαχρονικά ελληνικά τραγούδια, παλιότερα λαϊκά, νεότερα και αγαπημένα, αλλά θα παρουσιάσουμε για πρώτη φορά και κάποιες από τις διασκευές που ετοιμάζουμε για τον επερχόμενό μου δίσκο.

Έχοντας δίπλα της εφτά κορυφαίους μουσικούς η Γιάννα Βασιλείου θα παρουσιάσει στα «Φαληρικά 2024» ένα αμιγώς ελληνικό πρόγραμμα με αγαπημένα διαχρονικά τραγούδια «ευγενώς λαϊκά» και όχι μόνο. Από το «Το ‘πες» του Χρήστου Νικολόπουλου και το «Βενζινάδικο» του Goran Bregovic έως τα «Χάρτινα» του Τάκη Σούκα και το παραδοσιακό «Θα σπάσω κούπες».

Εκτός από τις νέες δημοφιλείς επιτυχίες της «Παραλίγο» (Μιχάλη Χατζηγιάννη – Ελένης Γιαννατσούλια), «Ο Κόσμος Όλος» (Κώστα Λογοθετίδη (Εκείνος & Εκείνος) – Ελένης Γιαννατσούλια) και «Όποιος Θέλει Βρίσκει Χρόνο» (Γιώργου Κακοσαίου – Ελένης Γιαννατσούλια) θα ακούσουμε και τα προηγούμενα δικά της τραγούδια που έχουμε αγαπήσει όπως τα «Έλα μάτια μου», «Θέλει ο Έρωτας Αέρα» και «Λόγια Αγάπης».

Τις ενορχηστρώσεις και την επιμέλεια προγράμματος υπογράφει ο Κώστας Παλάκας. Παίζουν οι μουσικοί Άκης Κατσουπάκης (πιάνο), Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος (μπάσο), Φοίβος Άνθης (τύμπανα), Βασίλης Κατσαμπέλας (κρουστά), Δημήτρης Διαμαντάκος (κιθάρες), Βαχάν Γκαλστιάν (πνευστά) και Δημήτρης Σαββαΐδης (μπουζούκι).

Φαληρικά 2024
Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου
Παραλία του Μπάτη, Παλαιό Φάληρο
Ώρα έναρξης 20.30
Είσοδος ελεύθερη