Σχετικά φτωχή η κινηματογραφική εβδομάδα που ξεκινάει σήμερα, μιας και μόλις τρεις ταινίες ξεκινάνε να παίζονται στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Ξεχωρίζει, η νέα περιπέτεια του «Αστερίξ» με το Ζεράρ Ντεπαρντιέ για άλλη μια φορά στο ρόλο του «ελαφρώς εύσωμου» φίλου του διάσημου Γαλάτη.

Ακόμη το δρόμο για τις αίθουσες βρίσκει η καναδέζικη υποψήφια για όσκαρ ξένης ταινίας «Ο εξαιρετικός κύριος Lazhar», καθώς και το γερμανικό πολιτικό θρίλερ «Barbara» που απέσπασε βραβείο στο φεστιβάλ του Βερολίνου.

Δείτε αναλυτικά τις ταινίες που κάνουν πρεμιέρα καθώς και τα trailer τους:

«Αστερίξ και Οβελίξ στη Βρετανία»

Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Λοράν Τιράρ με τους: Εντουάρ Μπαέρ, Ζεράρ Ντεπαρντιέ, Κατρίν Ντενέβ, Γκιγιόμ Γκαλιέν

Ο Αστερίξ και ο Οβελίξ ταξιδεύουν στη Βρετανία, συνοδεύοντας ένα βαρέλι με μαγικό φίλτρο, για να βοηθήσουν ένα εγγλέζικο χωριό το οποίο αντιστέκεται στην εισβολή των Ρωμαίων του Ιούλιου Καίσαρα.

«Barbara»

Γερμανική ταινία, σκηνοθεσία Κρίστιαν Πέτζολντ με τους: Νίνα Χος, Ρόλαντ Ζέρφελντ, Μαρκ Βάσκε

Ένας νεαρός γιατρός που δουλεύει σε επαρχιακό νοσοκομείο της Ανατολικής Γερμανίας του 1980 γνωρίζει μια όμορφη συνάδελφό του την οποία παρακολουθεί η αστυνομία και η οποία μοιάζει να κρύβει το παρελθόν της.

«Ο εξαιρετικός κύριος Lazhar»

Καναδέζικη ταινία, σκηνοθεσία Φιλίπ Φαραλντό με τους: Μοχάμεντ Φελάγκ, Σοφί Νελίς, Εμιλέν Νερόν

Ένας Αλγερινός που ζητάει πολιτικό άσυλο στον Καναδά προσλαμβάνεται ως δάσκαλος σε ένα δημοτικό σχολείο, αντικαθιστώντας μια δασκάλα η οποία αυτοκτόνησε μέσα στην τάξη.