Ταινίες, ναι, αλλά τι ταινίες; Εδώ σας θέλω: πρόκειται, που λέτε, για προϊόντα κινούμενης εικόνας, τα οποία έχουν γυριστεί αποκλειστικά με ψηφιακή κάμερα και ποτέ σε φιλμ των 35 mm, κοντολογίς για το ψηφιακό σινεμά και το… 2ο Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου της Αθήνας.

Με πάνω από 200 συμμετοχές, παράλληλες εικαστικές εκθέσεις, διαγωνιστικό τμήμα, αφιέρωμα στον Νίκο Νικολαΐδη, συνεργασίες με διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ οικολογικού και σκέτα αρτίστικου προσανατολισμού, καθώς και με, ούτε λίγο ούτε πολύ, 40 πρεμιέρες, το φεστιβάλ αποδεικνεύει πως όπου υπάρχει όρεξη, τα μέσα για δημιουργική έκφραση βρίσκονται –ακόμη κι εν μέσω κρίσης.

A propos, την φετινή κριτική επιτροπή απαρτίζουν οι Δημήτρης Αθανίτης, Άννα Μαχαιριανάκη, Γιώρος Μοράρης, Κώστας Αποστολάκης, Γιάννης Κλάδος και Ειρήνη Στείρου, η σκηνοθέτις που βραβεύτηκε στο 1ο Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου της Αθήνας. Α, οι δε χώροι που θα φιλοξενήσουν τα πολλά πρόσωπα της φετινής διοργάνωσης είναι: το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, το Φινλανδικό Ινστιτούτο, καθώς και τα δημοφιλή στέκια Nixon, Kanji, Magaze, Tailor Made, La Favorita και Hoxton. Ανοίξτε τους δέκτες σας!

Ξεκινάει στις 25 Μαΐου.

Πηγή: tospirto.net