Τρίβουν τα χέρια τους οι παραγωγοί των νέων περιπετειών του Τεν Τεν καθώς η ταινία έχει εκτοξευτεί στη Μεγάλη Βρετανία στην κορυφή των Box Office και τα έσοδα φτάνουν ήδη τα 6,7 εκατομμύρια λίρες μέσα σε μια εβδομάδα (μόνο στη Μεγάλη Βρετανία και την Ιρλανδία), τα μεγαλύτερα έσοδα που έχουν σημειωθεί σε ταινία animation για το 2011.

Ενώνοντας τις δυνάμεις τους ο Στίβεν Σπίλμπεργκ με τον συνεργάτη του Πίτερ Τζάκσον φέρνουν στη μεγάλη οθόνη «Το μυστικό του Μονόκερου», ταινία που αποτελεί την πρώτη απόπειρα για τον Σπίλμπεργκ στον χώρο του animation, όχι όμως για τον Τζάκσον που έχει στο ενεργητικό του τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών».

Γάλλοι κριτικοί τόνισαν την παρέκκλιση από τον κλασσικό χαρακτήρα του Τεν Τεν του Ερζέ, αφού απουσιάζει η πολιτική σάτιρα.

Ο γνωστός ήρωας του Βέλγου κομίστα Ερζέ ζει τώρα τις περιπέτειες του «μέσα» στην 3D φαντασμαγορία. Η ταινία γυρίστηκε με την τεχνολογία performance capture, την ψηφιακή αναπαραγωγή πραγματικών χαρακτήρων, η οποία πρόσφατα εφαρμόστηκε και στο «Άβαταρ».

Η ταινία προβάλλεται από χθες σε περίπου 20 αθηναϊκές αίθουσες.

Δείτε το τρέιλερ