Μετά το revisiting της κλασσικής ταινίας Alien, ο σκηνοθέτης Ridley Scott δεσμεύτηκε να σκηνοθετήσει και να συμμετέχει στην παραγωγή μιας ακόμα ταινίας του αποτέλεσε ορόσημο για τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας στο παρελθόν. Ο Scott, λοιπόν, υπέγραψε να σκηνοθετήσει μια νέα ταινία «Blade Runner», σε συνεργασία με τα στούντιο Alcon Entertainment.

Προς το παρόν δεν είναι σίγουρος για το αν ο Scott διατίθεται να γράψει ένα prequel ή ένα sequel στην ταινία του 1982. Όπως δεν υπάρχουν πληροφορίες για το αν θα προσεγγίσουν τον Harrison Ford ή θα αναζητούσουν κάποιο νέο πρόσωπο για πρωταγωνιστή. Η αρχική ταινία διαδραματιζόταν στο Λος Άντζελες του 2019, όπου οργανικά υπεράνθρωπα ρομπότ που ονομάζονταν αντίγραφα, δραπέτευσαν και κρύβονταν κάπου στη Γη. Ο Harrison υποδυόταν έναν blade Runner, που τα καταδίωκε, όμως τελικά ερωτεύτηκε ένα από αυτά.

Αν και όταν πρωτοβγήκε η ταινία δεν έσπασε τα ταμία, με το πέρασμα των χρόνων εκτιμήθηκε και αποτελεί πλέον μία από τις κλασσικότερες ταινίες.

Σίγουρα οι λάτρεις των ταινιών επιστημονικής φαντασίας θα αναμένουν πως και πως την κυκλοφορία της και είναι και πολύ πιθανό να είναι και σε 3-D έκδοση.