Στις 19 Αυγούστου του 1960, έγινε το πρώτο επανδρωμένο ταξίδι στο διάστημα και οι επιβαίνοντες του, επέστρεψαν ζωντανοί στη Γη. Στην πραγματικότητα, οι διαστημικοί ταξιδιώτες, δεν ήταν άνθρωποι, αλλά δύο σκυλιά, πού έγιναν έτσι τα πρώτα έμβια όντα που πήγαν στο διάστημα και επέστρεψαν πίσω! Ονομάζονταν Μπέλκα και Στρέλκα και η ιστορία τους έγινε παιδική ταινία με τίτλο «Σκυλάκια στο Διάστημα 3D».

Η διασκεδαστική παιδική ταινία 3D animation, βγαίνει στις αίθουσες στις 25 Αυγούστου, ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στην επετειακή ημερομηνία.

Η ταινία, σε σκηνοθεσία της Ίννα Εβλανίκοβα, αν και βασίζεται στην πραγματική ιστορία των σκυλο-αστροναυτών, επιχειρεί να δώσει την δική τους εκδοχή για το πώς έγιναν όλα. Φυσικά έχει ως πρωταγωνιστές την Μπέλκα, ένα εκπαιδευμένο σκυλάκι τσίρκου, και την Στρέλκα, ένα πανέξυπνο αδέσποτο. Οι δύο σκυλίτσες θα περάσουν από αμέτρητα τεστ και στρατιωτική εκπαίδευση, υπό την καθοδήγηση ενός λυκόσκυλου, του Κάζμπεκ, μέχρι να επιλεγούν τελικά, ανάμεσα από δεκάδες σκυλιά, ως αυτά που θα πάνε στο Διάστημα για να φέρουν εις πέρας μια μοναδικής εμπειρίας αποστολή.

Ακολουθεί, σε αποκλειστικότητα του newsbeast.gr, το τρέιλερ της ταινίας και ένα μίνι υποτιτλισμένο ντοκιμαντέρ που εξηγεί τις Ρώσικες αποστολές ζώων στο διάστημα τη δεκαετία του 1950-60 και μιλάει για την αληθινή ιστορία της Μπέλκα και της Στρέλκα. Το ντοκιμαντέρ περιέχει πλάνα-ντοκουμέντα από τα αληθινά σκυλάκια.