Αρκετές νέες ταινίες βρίσκουν το δρόμο για τις σκοτεινές αίθουσες σήμερα. Μαζί τους προβάλλεται και η αριστουργηματική «Χιροσίμα Αγάπη μου» του ’59.

Δείτε αναλυτικά τις ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτήν την εβδομάδα καθώς και τα trailer τους…

«Ο Αριστερόχειρας»

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Αντουάν Φουκουάμε τους: Τζέικ Τζίλενχαλ, Ρέιτσελ ΜακΆνταμς, Φόρεστ Γουίτακερ, Ναόμι Χάρις

Παγκόσμιος πρωταθλητής πυγμαχίας, παντρεμένος με τον παιδικό έρωτά του και πατέρας ενός έξυπνου κοριτσιού, ο Μπίλι Χόουπ έχει ό,τι είχε ονειρευτεί. Μέχρι που θα τα χάσει όλα σε μια στιγμή, ξεκινώντας από τον πάτο για να ξαναφτάσει στην κορυφή.

«Χάρτινες Πόλεις»

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Τζέικ Σέγιερμε τους: Νατ Γουλφ, Κάρα Ντελεβίν, Χάλστον Σέιτζ

Ο Κουέντιν είναι έτοιμος να αποφοιτήσει από το λύκειο και ν’ αφήσει πίσω του το Ορλάντο, αλλά και τη Μάργκο, το μεγάλο, ανεκπλήρωτο έρωτά του. Ώσπου εκείνη τον παρασέρνει σε μια περιπετειώδη νύχτα και μετά εξαφανίζεται. Αναζητώντας την, ο Κουέντιν θα φτάσει ως την άλλη άκρη της Αμερικής.

«Κατακούτελα»

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Τζαντ Άπατοουμε τους: Μπρι Λάρσον, Τίλντα Σουίντον, Έιμι Σούμερ, Μπιλ Χέιντερ

Μια φανατικά εργένισσα δημοσιογράφος αναλαμβάνει να κάνει ρεπορτάζ για ένα διάσημο αθλίατρο, αν και η ίδια μισεί τα σπορ. Γοητευμένη από το ήρεμο και ευγενικό στιλ του θα ξεκινήσει μαζί του σχέση, τρέμοντας στην ιδέα πως αυτή μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι μόνιμο.

«Το Βαποράκι»

Αυστραλέζικη ταινία, σκηνοθεσία Τόνι Μαχόνι, Άνγκους Σάμσονμε τους: Χιούγκο Γουίβινγκ, Λι Γουάνελ, Άνγκους Σάμσον

Επιστρέφοντας από την Ταϊλάνδη στην Αυστραλία, ο αφελής Ρέι Τζένκινς συλλαμβάνεται ως ύποπτος διακίνησης ναρκωτικών. Έχοντας καταπιεί σακουλάκια γεμάτα με ένα κιλό ηρωίνη, αρνείται να πάει στην τουαλέτα, κατακρατώντας τα αποδεικτικά στοιχεία.

«Θα Μείνει Μεταξύ μας»

Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Ζαν-Φρανσουά Ρισέμε τους: Βενσάν Κασέλ, Φρανσουά Κλιζέ, Αλίς Ισάζ

Ο Λοράν και ο Αντουάν, δυο 45άρηδες φίλοι, πηγαίνουν διακοπές στην Κορσική με τις κόρες τους. Σε μια αμήχανη στιγμή, ο Λοράν κάνει έρωτα με την κόρη του Αντουάν, η οποία τον έχει ερωτευτεί τρελά, ενώ εκείνος προσπαθεί να κρατήσει την ιστορία μυστική πάση θυσία.

«Pride»

Aγγλική ταινία, σκηνοθεσία Μάθιου Γουόρτσαςμε τους: Μπιλ Νάι, Ιμέλντα Στάντον, Ντόμινικ Γουέστ, Πάντι Κονσιντάιν

Στο Λονδίνο του 1984 μια ομάδα γκέι ακτιβιστών προσπαθεί να συγκεντρώσει χρήματα για την υποστήριξη της μεγάλης απεργίας των ανθρακωρύχων. Όταν όμως τα μέλη της χρειαστεί να μεταβούν στην Ουαλία για να συναντήσουν τους απεργούς, θα διαπιστώσουν ότι δεν είναι ακριβώς καλοδεχούμενα.

«Το Βασίλειο των Μαϊμούδων»

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Άλαστερ Φόθεργκιλ, Μαρκ Λίνφιλντ

Στα δάση της Σρι Λάνκα, ένα νεογέννητο μαϊμουδάκι και η γενναία μητέρα του προσπαθούν να επιβιώσουν σε μια ανταγωνιστική, ιεραρχικά δομημένη κοινωνία, αποφεύγοντας τους φυσικούς κινδύνους που παραμονεύουν.

«Χιροσίμα Αγάπη μου»

Γαλλική ταινία του ’59, σκηνοθεσία Αλέν Ρενέμε τους: Έμανουέλ Ριβά, Έιτζι Οκάντα, Μπερνάρ Φρεσόν, Στέλλα Ντάλας, Πιέρ Μπαρμπό

Μια Γαλλίδα ηθοποιός ζει στην ανοικοδομημένη Χιροσίμα έναν τρελό, σύντομο έρωτα με έναν Γιαπωνέζο αρχιτέκτονα. Ταυτόχρονα, αναπολεί στιγμές από το τραυματικό παρελθόν της, όταν είχε δεσμό μ’ έναν Γερμανό στρατιώτη στην περίοδο της Κατοχής.