Φτωχή και αδιάφορη είναι η νέα εβδομάδα που ξεκινάει, αφού κάνουν πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες, μόλις πέντε ταινίες. Και από αυτές οι δύο είναι animation, αλλά σίγουρα αξίζει να δείτε με τα παιδιά σας: το «Ατίθασο ρομπότ» και το «My Hero Academia: You’re Next».

Από τις υπόλοιπες τρεις ταινίες που κάνουν πρεμιέρα απόψε, αυτή που ξεχωρίζει, είναι η επανέκδοση του αριστουργήματος του Αλεξάνταρ Πέτροβιτς, «Συνάντησα και ευτυχισμένους τσιγγάνους» που προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1967. 

Η Ώρα της Σιωπής

Σκηνοθεσία: Μπραντ Αντερσον
Σενάριο: Νταν Χολ
Μουσική: Αντον Σάνκο
Πρωταγωνιστούν: Τζόελ Κίναμαν, Μαρκ Στρονγκ, Μέκχι Φάιφερ
Διάρκεια: 99 λεπτά
Διανομή: Spentzos Film

Η υπόθεση
Η ταινία ακολουθεί έναν αστυνομικό ντετέκτιβ με προβλήματα ακοής, που εργάζεται ως διερμηνέας για το τμήμα και πρέπει να αντιμετωπίσει μια ομάδα διεφθαρμένων αστυνομικών που προσπαθούν να εξοντώσουν μία κωφή μάρτυρα φόνου σε μια πολυκατοικία.

Το Ατίθασο Ρομπότ

Σκηνοθεσία: Κρις Σάντερς
Σενάριο: Κρίς Σάντερς, Πίτερ Μπράουν
Μουσική: Κρις Μπάουερς
Με τις φωνές των: Λουπίτα Νιόνγκο, Πέδρο Πασκάλ, Καθρίν Ο’Χάρα, Μπιλ Νάι, Κιτ Κόνορ, Στέφανι Σου,Μαρκ Χάμιλ, Ματ Μπέρι, Βινγκ Ρέιμς
Διάρκεια: 102 λεπτά
Διανομή: Tanweer

Η υπόθεση
Το ταξίδι ενός ρομπότ -σειρά ROZZUM μονάδα 7134, εν συντομία Ρόζι- που ναυαγεί σε ένα ακατοίκητο νησί και πρέπει να προσαρμοστεί στο αφιλόξενο περιβάλλον, ενώ σταδιακά χτίζει σχέσεις με τα ζώα στο νησί και γίνεται ο θετός γονιός ενός ορφανού χηνόπουλου.

Bagman

Σκηνοθεσία: Κολμ ΜακΚάρθι
Σενάριο: Τζον Χιουλμ
Μουσική: Τιμ Γούιλιαμς
Πρωταγωνιστούν: Σαμ Κλάφιν, Αντόνια Τόμας, Καρέλ Βίνσεντ Ρόντεν
Διάρκεια: 93 λεπτά
Διανομή: Spentzos Film

Η υπόθεση
Μία οικογένεια βρίσκεται παγιδευμένη σε έναν εφιάλτη καθώς την κυνηγάει ένα κακόβουλο, μυθικό πλάσμα. Για αιώνες και σε όλους τους πολιτισμούς, οι γονείς έχουν προειδοποιήσει τα παιδιά τους για τον θρυλικό Bagman, ο οποίος αρπάζει αθώα παιδιά και τα χώνει στην ποταπή, σαπισμένη τσάντα του – για να μην τα βρει ποτέ κανείς. Ο Πάτρικ ΜακΚί διέφυγε από μια τέτοια συνάντηση ως αγόρι, αλλά του άφησε έντονα σημάδια σε όλη του την ενηλικίωση. Τώρα, ο βασανιστής της παιδικής ηλικίας του Πάτρικ επέστρεψε, απειλώντας την ασφάλεια της συζύγου του Καρίνα και του γιου του Τζέικ.

My Hero Academia: You’re Next

Σκηνοθεσία: Τενσάι Οκαμούρα
Σενάριο: Γιοσούκε Κορούντα, Κοχέι Χορικόσι
Μουσική: Γιούκι Χαγιάσι
Διάρκεια: 110 λεπτά
Διανομή: Feelgood Entertainment

Η υπόθεση
Θα μπορέσουν ο Ντέκου, ο Μπάκουγκο, ο Τοντορόκι και οι υπόλοιποι μαθητές της πρώτης τάξης του Λυκείου U.A. να προστατεύσουν τον κόσμο βάζοντας τέλος στον Νταρκ Μάιτ – το νέο Σύμβολο και τις επιθυμίες του; Για να γίνει αυτό θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τον Νταρκ Μάιτ και τη σκοτεινή εγκληματική οργάνωση που ελέγχει, την οικογένεια Γκολίνι.

Συνάντησα κι Ευτυχισμένους Τσιγγάνους

Σκηνοθεσία: Αλεξάνταρ Πέτροβιτς
Σενάριο: Αλεξάνταρ Πέτροβιτς
Μουσική: Ολιβέρα Βούκο
Πρωταγωνιστούν: Μπεκίμ Φεχμίου, Ολιβέρα Βούκο, Βελιμίρ Μπάτα Ζιβοζίνοβιτς
Διάρκεια: 82 λεπτά
Διανομή: New Star

Η υπόθεση
Ο τσιγγάνος Μπόρα είναι παντρεμένος με μια μεγαλύτερη γυναίκα, αλλά ερωτεύεται τη νεότερη Τίσα, την οποία ο πατέρας της προορίζει για γάμο με έναν νεαρό τσιγγάνο. Το συνοικέσιο αυτό ακολουθεί την παράδοση. Η Τίσα απαρνιέται τον άντρα της με αφορμή την ανικανότητά του να ολοκληρώσει τα συζυγικά του καθήκοντα και ο Μπόρα φεύγει μαζί της. Βρίσκουν έναν μοναχό στα βουνά για να τους παντρέψει. Δίχως να μπορεί να επιστρέψει στην κοινότητα των τσιγγάνων, η Τίσα προσπαθεί να φτάσει στο Βελιγράδι μόνη της, όταν δύο οδηγοί λεωφορείου την βιάζουν και αναγκάζεται να γυρίσει στη φυλή της, σε κατάσταση εξαθλίωσης.