Πολύ πλούσια είναι η κινηματογραφική εβδομάδα που ξεκινάει σήμερα. Δώδεκα ταινίες έρχονται στις κινηματογραφικές αίθουσες, καινούριες κι επανεκδόσεις, κάποιες από τις οποίες αναμένεται να μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον του κοινού.

Από τα μακρά λίστα με τις πρεμιέρες, ξεχωρίζουν ο «Κώδικας Κινδύνου» που αποτελεί το αναπάντεχο σκηνοθετικό ντεπούτο της Ζόι Κράβιτς, με τον αγαπημένο της Τσάνινγκ Τέιτουμ στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Και η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία, του Χάρη Βαφειάδη «Μικρά πράγματα που πήγαν λάθος», με τον Θάνο Τοκάκη να σώζει το έργο με την εξαιρετική ερμηνεία του.

Μικρά πράγματα που πήγαν λάθος

Σκηνοθεσία: Χάρης Βαφειάδης
Σενάριο: Χάρης Βαφειάδης
Μουσική: Θοδωρής Ρέγκλης
Πρωταγωνιστούν: Θάνος Τοκάκης, Μιχάλης Συριόπουλος, Χριστίνα Χειλά Φαμέλη, Γαλήνη Χατζηπασχάλη
Διάρκεια: 96 λεπτά
Διανομή: Danaos Films

Η υπόθεση
Μετά την τηλεοπτική δόξα που γνώρισε, ο Φάνης έχει πάρει για τα καλά την κατηφόρα. Το μόνο που χρειάζεται πλέον για να επανέλθει είναι ένα θεϊκό σημάδι. Ο Παύλος ζει στον τέλειο κόσμο. Εκείνο όμως που τον κρατάει μακριά από την καριέρα και την ιδανική οικογενειακή ζωή είναι η ίδια πραγματικότητα. Οι ζωές τους μπερδεύονται, όταν ένα σκυλάκι με το όνομα Μάφιν είναι πια νεκρό.

Κώδικας Κινδύνου

Σκηνοθεσία: Ζόι Κράβιτς
Σενάριο: Ζόι Κράβιτς, Ε.Τ. Φάιγκενμπαουμ
Μουσική: Τσάντα Ντάνσι
Πρωταγωνιστούν: Ναόμι Ακι, Τσάνινγκ Τέιτουμ, Κρίστιαν Σλέιτερ, Σάιμον Ρεξ, Αντρια Αρχόνα, Κάιλ ΜακΛάχλαν, Τζίνα Ντέιβις, Αλια Σόκατ
Διάρκεια: 102 λεπτά
Διανομή: Tanweer

Η υπόθεση
Οταν ο δισεκατομμυριούχος Σλέιτερ Κινγκ συναντά τη σερβιτόρα Φρίντα σε ένα λαμπερό γκαλά, ανάμεσά τους αναπτύσσεται μια απρόσμενη έλξη. Ο Σλέιτερ, εμφανώς γοητευμένος, την προσκαλεί σε ένα παραμυθένιο ταξίδι στο ιδιωτικό του νησί, με τον ίδιο και τους φίλους του. Ωστόσο, κάτω από την επιφάνεια του παραδείσου, κρύβεται μια σκοτεινή αλήθεια. Καθώς οι μέρες κυλούν και οι νύχτες γίνονται όλο και πιο έντονες, η Φρίντα αρχίζει να αισθάνεται ότι κάτι δεν πάει καλά. Αλλόκοτα γεγονότα την αναγκάζουν να αμφισβητήσει την πραγματικότητα που τηνπεριβάλλει, και να ανακαλύψει την αλήθεια πίσω από αυτό το ατελείωτο πάρτι, αν θέλει ναξεφύγει ζωντανή.

Άπληστοι Άνθρωποι

Σκηνοθεσία: Πότσι Ποντσιρόλι
Σενάριο: Μάικ Βουκαντίνοβιτς
Πρωταγωνιστούν: Χαϊμές Πατέλ, Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ, Λίλι Τζέιμς, Τρέισι Λορντς
Διάρκεια: 112 λεπτά
Διανομή: The Film Group

Η υπόθεση
Όταν ένας αστυνομικός και ο πρωτάρης συνάδελφός του βρίσκουν ένα εκατομμύριο δολάρια δίπλα σε ένα πτώμα, αποφασίζουν να λύσουν το μυστήριο, να κρατήσουν κρυφό τον φόνο και να κρατήσουν τα χρήματα. Όταν η σύζυγος του ενός ανακαλύψει τα λεφτά και οι φήμες για τη δολοφονία αρχίζουν να διαδίδονται στην μικρή, νησιωτική κωμόπολη, η κατάσταση περιπλέκεται, οδηγώντας σε ξεκαρδιστικά κακές και θανάσιμες αποφάσεις.

Τεχνητή Δικ Α.Ι. οσύνη

Σκηνοθεσία: Σιμόν Κασάλ
Σενάριο: Σιμόν Κασάλ, Βικτοριάνο Σιέρα Φερέιρο
Μουσική: Σοφία Οριάνα Ινφάντε
Πρωταγωνιστούν: Βερόνικα Ετσέγκουι, Αλμπέρτο Αμάν, Ταμάρ Νόβας
Διάρκεια: 98 λεπτά
Διανομή: Flisvos Films

Η υπόθεση
Στο εγγύς μέλλον, η κυβέρνηση σκοπεύει να αντικαταστήσει τους δικαστές με λογισμικό Τεχνητής Νοημοσύνης, στην προσπάθειά της (ή υλοποιώντας τη δέσμευσή της) να αυτοματοποιήσει και να αποπολιτικοποιήσει το δικαστικό σύστημα. Η Κάρμεν Κόστα, διακεκριμένη δικαστής, έχει προσκληθεί να αξιολογήσει αυτή την πρωτοφανή στα χρονικά διαδικασία. Ωστόσο, όταν ο δημιουργός του λογισμικού εξαφανίζεται, η Κόστα συνειδητοποιεί ότι η ζωή της βρίσκεται σε κίνδυνο και ότι θα πρέπει να πολεμήσει τα ισχυρά συμφέροντα που κινούν τα νήματα (ή που κυριαρχούν) στα υψηλότερα κλιμάκια του κράτους.

Μαζί Ξανά

Σκηνοθεσία: Στεφάν Μπριζέ
Σενάριο: Στεφάν Μπριζέ, Μαρί Ντρικέρ
Μουσική: Βενσάν Ντελέρμ
Πρωταγωνιστούν: Γκιγιόμ Κανέ, Αλμπα Ρορβάκερ, Σαρίφ Αντούρα, Εμί Μπουασάρ Πομέλ, Λισέτ Μπεντέν
Διάρκεια: 115 λεπτά
Διανομή: Rosebud.21

Η υπόθεση
Ο Ματιέ, διάσημος ηθοποιός, καταφεύγει σε ένα πολυτελές σπα μιας μικρής παραθαλάσσιας πόλης της δυτικής Γαλλίας για να ξεφύγει από μία επαγγελματική αποτυχία, η οποία εντείνει το ψυχολογικό και υπαρξιακό του αδιέξοδο. Εκείνο που δεν ξέρει είναι ότι εκεί μένει η Αλίς, με την οποία έζησαν μια δυνατή ερωτική ιστορία πριν από δεκαπέντε χρόνια, προτού ο καθένας πάρει τον δρόμο του και διακόψουν κάθε επαφή. Οταν η Αλίς μαθαίνει ότι ο Ματιέ βρίσκεται στην περιοχή, επικοινωνεί μαζί του και του προτείνει να τα πουν από κοντά. Εχουν, όμως, επουλωθεί οι πληγές που τους άφησε η σχέση τους; Θα μπορέσουν να γυρίσουν πίσω στις ζωές τους όπως τις ξέρουν;

Το Κοράκι

Σκηνοθεσία: Ρούπερτ Σάντερς
Σενάριο: Ζακ Μπέιλιν, Γουίλιαμ Τζόζεφ Σνάιντερ
Μουσική: Φόλκερ Μπέρτελμαν
Πρωταγωνιστούν: Μπιλ Σκάρσγκαρντ, FKA twigs, Ντάνι Χιούστον, Λόρα Μπερν, Τζόρναν Μπόλγκερ, Σαμί Μπουαζιλά
Διάρκεια: 111 λεπτά
Διανομή: Tanweer

Η υπόθεση
Οι αδελφές ψυχές Ερικ και Σέλι δολοφονούνται βάναυσα από τους δαίμονες του παρελθόντος της Σέλι. Οταν του δοθεί η ευκαιρία να σώσει τη μοναδική του αγάπη θυσιάζοντας τον εαυτό του, ο Ερικ αναζητά εκδίκηση χωρίς έλεος, διασχίζοντας τους κόσμους ανάμεσα στους ζωντανούς και τους νεκρούς για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.

Ο Δελφινομικρούλης

Σκηνοθεσία: Μοχάμαντ Κεϊράντις
Σενάριο: Μοχάμεντ Χαμεντάνι, Μοχάμαντ Κεϊράντις, Αμπντουλά Μαλέκι, Μοχάμαντ Σοκούχι
Μουσική: Μπεχζάντ Αμπντί
Με τις φωνές των: Μιχάλης Αποσκίτης, Μυρτώ Ναούμ, Κώστας Αποστολίδης, Κώστας Τερζάκης
Διάρκεια: 90 λεπτά
Διανομή: Rosebud.21

Η υπόθεση
Ένα μικρό αγόρι, ο Άμπαν, επιβιώνει από ένα αεροπορικό δυστύχημα, που το αφήνει ολομόναχο. Για καλή του τύχη, όμως, σώζεται από ένα κοπάδι δελφινιών, ανάμεσα στα οποία και ο Σέφιντ, ένα μικρό δελφίνι που αμέσως γίνεται αχώριστος με τον Άμπαν. Το αγόρι και το δελφίνι μεγαλώνουν παρέα σαν αδέλφια, διασκεδάζοντας τους πάντες γύρω τους με τα παιχνίδια και τα κόλπα τους. Όμως, μια μέρα η γαλήνη του χαρούμενου κόσμου τους θα διαταραχτεί από την άφιξη ενός κακού Χταποδιού, που θέλει να εξουσιάζει τον υποβρύχιο κόσμο.

Μια Συνηθισμένη Υπόθεση

Σκηνοθεσία: Ντανιέλ Οτέιγ
Σενάριο: Ντανιέλ Οτέιγ, Στίβεν Μιτς
Μουσική: Γκασπάρ Κλάους
Πρωταγωνιστούν: Ντανιέλ Οτέιγ, Γκρεγκορί Γκαντεμπουά, Σίντσε Μπαμπέτ Κνούντσεν
Διάρκεια: 115 λεπτά
Διανομή: Spentzos Film

Η υπόθεση
Ο Ζαν Μονιέ είναι ένας απογοητευμένος δικηγόρος, διορισμένος να υπερασπιστεί τον Νίκολα Μίλικ, έναν άνδρα που κατηγορείται για τη δολοφονία της συζύγου του. Ενώ όλα δείχνουν την ενοχή του, ο Μονιέ αναλαμβάνει την υπόθεση, πεπεισμένος για την αθωότητά του. Καθώς οι έρευνές του τον στέλνουν πίσω στη νύχτα της δολοφονίας και στην οικογενειακή δυναμική, έρχεται ακόμη πιο κοντά με τον πελάτη του, αυξάνοντας την πίεση να τον υπερασπιστεί. Ποια είναι αυτή η τόσο συνηθισμένη περίπτωση που θα τον βάλει σε δοκιμασία, τελικά;

Και επανεκδόσεις

Fires on the Plain

Σκηνοθεσία: Κον Ιτσικάουα
Σενάριο: Νάτο Ουάντα
Μουσική: Γιασούσι Ακουταγκάουα
Πρωταγωνιστούν: Εϊτζι Φουνακόσι, Οζάμου Τακιζάουα, Μίκι Κέρτις, Ασάο Σάνο, Μασάγια Τουσουκίντα, Χιράκου Χόσι, Μαντάρο Ούσιο, Γιοσιχίρο Χαμαγκούτσι
Διάρκεια: 108 λεπτά
Διανομή: New Star

Η υπόθεση
Αρνούμενος τη νοσοκομειακή περίθαλψη για φυματίωση και διωγμένος στο άγνωστο, ο στρατιώτης Ταμούρα ταξιδεύει σε ένα άγνωστο τοπίο των Φιλιππίνων, συναντώντας μια ολοένα και πιο εξευτελισμένη διατομή στρατιωτών του Αυτοκρατορικού Στρατού, που τελικά ενδίδουν στην πιο τρομακτική λαχτάρα όλων.

Ξυπόλυτοι στο Πάρκο

Σκηνοθεσία: Τζιν Σακς
Σενάριο: Νιλ Σάιμον
Μουσική: Νιλ Χέφτι
Πρωταγωνιστούν: Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Τζέιν Φόντα, Τσαρλς Μπόγιερ, Χερμπ Εντελμαν, Μέιμπελ Αμπερτσον,
Διάρκεια: 101 λεπτά
Διανομή: Cinemass IKE

Η υπόθεση
Μανχάταν, 60ς. Ο πιο εγκρατής και σοβαρός δικηγόρος Πολ και η πιο παρορμητική, χαοτική Κόρι είναι ένα ερωτευμένο, νιόπαντρο ζευγάρι. Μόλις 6 μέρες παντρεμένοι μετακομίζουν στο μικρό διαμέρισμα που βρήκαν το οποίο τους προσγειώνει απότομα από τον μήνα του μέλιτος στην πραγματικότητα: δεν τους χωράει, δεν έχει θέρμανση, δεν έχει ασανσέρ και πρέπει να ανεβαίνουν 5 πατώματα με τις σκάλες. Η Κόρι μοιάζει να διασκεδάζει την κατάσταση, ο Πολ γρήγορα εκνευρίζεται. Θα είναι αυτό η αρχή του τέλους του γάμου τους; Θα καταλάβουν ότι μόνο η αγάπη δεν φτάνει για να συντηρήσει μία σχέση; Ή θα ξεπεράσουν τις συνθήκες και θα αποφασίσουν ότι όλα θα τα αντιμετωπίζουν μαζί;

Ο φόβος τρώει τα σωθικά

Σκηνοθεσία: Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ
Σενάριο: Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ
Πρωταγωνιστούν: Μπριγκίτε Μίρα, Ελ Χεντί μπεν Σαλέμ, Μπάρμπαρα Βαλεντίν
Διάρκεια: 92 λεπτά
Διανομή: Ama Films

Η υπόθεση
Μια εξηντάχρονη χήρα που εργάζεται ως καθαρίστρια γνωρίζει έναν Μαροκινό́ άντρα, τον Αλί, ο οποίος είναι τουλάχιστον 20 χρονιά νεότερός της. Ο Αλί χορεύει μαζί́ της, τη συνοδεύει σπίτι της και κοιμούνται μαζί́. Σύντομα ο Αλί μετακομίζει στο διαμέρισμά της, δοκιμάζει να συγκατοικήσει μαζί της και οι δυο τους αποφασίζουν κάποια στιγμή́ να παντρευτούν, προκαλώντας όμως έτσι την αποδοκιμασία, αλλά και την οργή́ του περίγυρού τους.