Οκτώ χρόνια μετά την υποψήφια για Όσκαρ ερμηνεία του στην ταινία Fences, ο Denzel Washington επιστρέφει στον κόσμο του August Wilson με το «The Piano Lesson».

O ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός παράγει μια νέα διασκευή του έργου του αείμνηστου θεατρικού συγγραφέα, σε σκηνοθεσία του γιου του, Malcolm Washington.

Η νέα ταινία, σύμφωνα με το Netflix, μεταφέρει μεγάλο μέρος του καστ από την πρόσφατη αναβίωση της παράστασης στο Μπρόντγουεϊ -συμπεριλαμβανομένων των Samuel L. Jackson και John David Washington.

Η υπόθεση της ταινίας

Ρέι Φίσερ

Το The Piano Lesson διαδραματίζεται στο Πίτσμπουργκ του 1936, στον απόηχο της Μεγάλης Ύφεσης, και παρακολουθεί τη ζωή της οικογένειας Charles στο σπίτι του Doaker Charles, καθώς και ένα κειμήλιο, το οικογενειακό πιάνο, το οποίο καταγράφει την ιστορία της οικογένειας.

Ο Washington έχει βαθιά σχέση με το έργο του Γουίλσον, καθώς το 2016 σκηνοθέτησε και πρωταγωνίστησε στο Fences, ήταν παραγωγός του Ma Rainey’s Black Bottom και στο παρελθόν έχει μιλήσει για την επιθυμία του να ολοκληρώσει αυτόν τον κύκλο στην οθόνη.

«Η κληρονομιά του August Wilson ήρθε σε μένα και μου είπε: ‘Θα θέλαμε να δώσουμε τα έργα του August Wilson στα χέρια σου για να κάνεις παραγωγή και να σκηνοθετήσεις για τον κινηματογράφο’”, δήλωσε o Washington στον Chaz Ebert κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο American Black Film Festival στο Μαϊάμι.

 «Είπα, ‘Είμαι ο κατάλληλος άνθρωπος για τη δουλειά’. Έχουμε κάνει τρεις καλές μέχρι στιγμής».

Το καστ της ταινίας

Σάμιουελ Λ. Τζάκσον - Ντένζελ Ουάσινγκτον

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Samuel L. Jackson (Pulp Fiction, The Avengers) και ο John David Washington (BlacKkKlansman, Tenet) επαναλαμβάνουν τους ρόλους τους από την αναβίωση του 2022 στο Broadway, μαζί με τους Ray Fisher (Justice League του Zack Snyder, Rebel Moon), Danielle Deadwyler (Till, The Harder They Fall), Michael Potts (Ma Rainey’s Black Bottom, Rustin) και Corey Hawkins (Straight Outta Compton, In the Heights).

Στην ταινία εμφανίζεται για ένα μουσικό guest και η βραβευμένη με Grammy τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Erykah Badu.

Το The Piano Lesson αναμένεται να προβληθεί στο Netflix αργότερα μέσα στο 2024.