Το φιλόδοξο έπος του Francis Ford Coppola, Megalopolis, αξίας 120 εκατομμυρίων δολαρίων, που γυρίστηκε και χρηματοδοτήθηκε ανεξάρτητα από τον ίδιο τον Κόπολα, αναμένεται να κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 27 Σεπτεμβρίου.

Στο πολυαναμενόμενο δράμα του Coppola πρωταγωνιστούν οι Adam Driver, Giancarlo Esposito, Nathalie Emmanuel, Aubrey Plaza, Shia LaBeouf, Jon Voight, Laurence Fishburne και Talia Shire.

Η ταινία, που ο ίδιος ο Coppola, σύμφωνα με το Variety αποκαλεί «ένα ρωμαϊκό επικό μύθο», διαδραματίζεται σε μια φανταστική σύγχρονη Αμερική.

Τι θα δούμε στη νέα ταινία του Coppola

Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από την πόλη της Νέας Ρώμης, η οποία πρέπει να αλλάξει, προκαλώντας σύγκρουση μεταξύ του Cesar Catilina (Adam Driver), ενός ιδιοφυούς καλλιτέχνη που επιδιώκει το άλμα σε ένα ουτοπικό, ιδεαλιστικό μέλλον, και του αντιπάλου του, του δημάρχου Franklyn Cicero (Giancarlo Esposito), ο οποίος παραμένει προσηλωμένος σε ένα οπισθοδρομικό status quo, διαιωνίζοντας την απληστία, τα ειδικά συμφέροντα και τον κομματικό πόλεμο.

Ανάμεσά τους βρίσκεται η κοσμική Julia Cicero (Nathalie Emmanuel), η κόρη του δημάρχου, της οποίας η αγάπη για τον Cesar έχει διχάσει την πίστη της, αναγκάζοντάς την να ανακαλύψει τι πραγματικά πιστεύει ότι αξίζει στην ανθρωπότητα.

Megalopolis

Ο Coppola έγραψε, σκηνοθέτησε και έκανε την παραγωγή της ταινίας, ενώ συνπαραγωγοί του «Megalopolis» είναι επίσης οι Fred Roos, Barry Hirsch και Michael Bederman.

«Ένας επιχειρηματικός κανόνας που πάντα ακολουθούσα και έθετα ως προτεραιότητα (προς όφελός μου) είναι να συνεχίσω να συνεργάζομαι με εταιρείες και ομάδες που με την πάροδο του χρόνου έχουν αποδειχθεί καλοί φίλοι αλλά και σπουδαίοι συνεργάτες», δήλωσε ο Coppola στο IndieWire. «Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είμαι ενθουσιασμένος που ο Adam Fogelson και η Lionsgate Studios θα κυκλοφορήσουν το ‘Megalopolis’. Είμαι βέβαιος ότι θα εφαρμόσουν την ίδια τρυφερή αγάπη και φροντίδα που έδωσαν στο ‘Αποκάλυψη Τώρα’, το οποίο διανύει σήμερα το 45ο έτος εκπληκτικών εσόδων και εκτίμησης».

«Ο Φράνσις είναι ένας θρύλος. Για πολλούς από εμάς, τα δώρα του στον κινηματογράφο ήταν μία από τις εμπνεύσεις για να αφιερώσουμε τη δική μας καριέρα στον κινηματογράφο», ανέφερε σε δήλωσή του ο πρόεδρος του κινηματογραφικού ομίλου Lionsgate, Adam Fogelson.

«Είναι πραγματικό προνόμιο να δουλεύουμε μαζί του και να φέρνουμε αυτή την απίστευτη, τολμηρή και εντελώς μοναδική ταινία στο κινηματογραφικό κοινό. Στη Lionsgate, προσπαθούμε να είμαστε το σπίτι για τολμηρούς καλλιτέχνες, και το ‘Megalopolis’ αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει κανείς πιο τολμηρός από τον μαέστρο, τον Francis Ford Coppola».