Σε ρυθμούς reggae θα ξεκινήσει το 2011 το Gagarin 205 το οποίο θα φιλοξενήσει τους Uwe Banton, House Of Riddim και King Shiloh Soundsystem στο 40 φεστιβάλ ρέγκε μουσικής.

Ο Uwe Banton κατάγεται από το Lage/Lippe της Γερμανίας κοντά στο Bilefeld. Το 1981 ταξίδεψε για πρώτη φορά στην Jamaica. Πολύ νέος ακόμα (μόλις 15 ετών) ήρθε σε επαφή του με τους ντόπιους και αυτή τη μοναδική μουσική που εξακολουθεί να “εξουσιάζει” τη ζωή στο νησί, ακόμα και σήμερα. Το όνομα Banton του το έδωσαν οι φίλοι του επειδή στη διάλεκτο της Jamaica σημαίνει “ένας DJ γεμάτος από στίχους.”

Το 1993 ιδρύεται η μουσική κολεκτίβα των Movements, η οποία πραγματοποιεί την πρώτη της εμφάνιση το 1994. Το 1996, κυκλοφορούν το album «One Earth» και το 1998 το πολύ επιτυχημένο EP «Rastaman». Με το, βασισμένο σε αυθεντικούς roots ήχους, «His Majesty’s Works» (2003) γίνονται πλέον ευρέως γνωστοί στη Γερμανική σκηνή.

Το 2005 ήρθε η στιγμή για την πρώτη solo ηχογράφηση του Uwe Banton, το «Too Long-Riddim» για λογαριασμό της δισκογραφικής εταιρείας MKZWO, με έδρα το Βερολίνο. Γίνεται ευρέως γνωστός χάρη στο κομμάτι «Jah Roots» καθώς και σε ορισμένες επιτυχίες ακόμα, όπως τα «11th September», «Keep On Trying», «Don’t You Cry.

Οι House of Riddim έρχονται από το St Pölten, της Αυστρίας, που αποδεικνύεται ένα πρώτης τάξεως μέρος για την δημιουργία θαυμάσιων groovy Roots ρυθμών.

Για την αξία της μπάντας μιλούν από μόνες τους οι αμέτρητες συνεργασίες με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της γερμανικής αλλά και διεθνούς reggae σκηνής όπως: Fantan Mojah, Jah Mason, Gentleman, Dr.Ring Ding, Everton Blender κ. ά

Σε συνδυασμό με την αυστριακή γοητεία, οι House of Riddim προσφέρουν μια πηγή έμπνευσης και δημιουργικότητας για τους καλλιτέχνες, ενώ λόγω του roots reggae ήχου τους υποστηρίζουν ως μπάντα, ζωντανά επί σκηνής, διάφορους καλλιτέχνες του είδους.

Οι King Shiloh Soundsystem διατηρούν τη βάση τους στο Amsterdam της Ολλανδίας. Πρόκειται για μία διεθνή reggae κολεκτίβα, η οποία λειτουργεί ανεξάρτητα, βασίζοντας την έμπνευσή της στην παράδοση του Jah Rastafari.

Πέρα από το sound system, οι δραστηριότητές της περιλαμβάνουν μια δισκογραφική εταιρεία με δικό της studio ηχογράφησης (King Shiloh Records), ένα εβδομαδιαίο ραδιοφωνικό πρόγραμμα στον σταθμό Radio 100 («Roots & Culture»), ένα website (http://www.kingshiloh.com/), καθώς και τη διοργάνωση και προώθηση τακτικών dance events στο περίφημο Paradiso Club του Amsterdam, κάτω από τον τίτλο «DubClubY2K».