Μετά κόπων και βασάνων το πρώτο μέρος της 3ης σεζόν του The Witcher είναι εδώ. Πέντε νέα επεισόδια αποτελούν το πρώτο Part της 3ης σεζόν που έχει συζητηθεί αρκετά πολύ πριν κάνει την πρεμιέρα της αλλά για τους λάθους λόγους.

Ακολουθεί το review από την ομάδα του Lordoftheseries.gr

Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον και κάπως έτσι η τριάδα Geralt, Yennefer και Ciri είναι ξανά μαζί. Μπορεί να είναι μαζί όμως τα πράγματα δεν είναι και ιδιαίτερα καλά μεταξύ τους ειδικά ανάμεσα σε Geralt και Yennefer καθώς ο πρώτος δυσκολεύεται να συγχωρέσει την Yen για την παρολίγον προδοσία της στην προηγούμενη σεζόν. Η Ciri από την άλλη απολαμβάνει την εκπαίδευση αλλά και την τρυφερότητα που λαμβάνει από τους άλλους δύο που κατά κάποιον τρόπο έχουν γίνει οι νέοι της γονείς.

Είναι σαν να βλέπεις μια αρκετά δυσλειτουργική “οικογένεια” όπου ωστόσο καταλαβαίνεις πως κάπου υπάρχει αγάπη μεταξύ τους. Η εκπαίδευση της Ciri συνεχίζεται και ενώ δυσκολεύεται στο να τιθασεύσει τις μαγικές της δυνάμεις μπορείς εύκολα να καταλάβεις πως κρύβει κάτι πανίσχυρο μέσα της. Οι τρείς τους ζουν σαν κυνηγημένοι καθώς, άνθρωποι, ξωτικά και τέρατα βρίσκονται στον διάβα τους με την Ciri φυσικά να είναι το πολυπόθητο λάφυρο που μπορεί να φέρει ειρήνη ή να καταστρέψει τον κόσμο. Στο μεταξύ ένας πανίσχυρος μάγος είναι στον διάβα τους κάτι που θα αναγκάσει τον Geralt να βγει για κυνήγι… Παράλληλα το πολιτικό παιχνίδι της Ηπείρου συνεχίζει να εξελίσσεται με μονάρχες και μάγους να κυνηγούν την Ciri για τα δικά τους συμφέροντα, ο Geralt και η Yennefer όμως είναι εκεί και θα κάνουν ότι μπορούν για να προστατεύσουν αυτό που με τόσο κόπο έχουν καταφέρει να έχουν παρά τις πληγές του παρελθόντος.

Το πρώτο μέρος της 3ης σεζόν παρουσιάζει βελτίωση σε αρκετά κομμάτια της σειράς, γρήγορη πλοκή και ωραία εξέλιξη στις σχέσεις των χαρακτήρων ήταν κάτι που απόλαυσα σε αυτά 5 νέα επεισόδια. Η έντονη πολιτική ίντριγκα προσωπικά μου άρεσε και δίνουν έναν πιο σοβαρό τόνο στην σειρά ενώ παράλληλα δημιουργεί μια ενδιαφέρουσα ιστορία.

Οι σκηνές μάχης είναι καλό γυρισμένες και οι χορογραφίες βίαιες και δημιουργικές. Το πρώτο μέρος υστερεί στις εμφανίσεις των τεράτων ωστόσο όσα εμφανίζονται είναι αποκρουστικά και αρκετά απαιτητικοί αντίπαλοι κάτι που κάνει τις μάχες τους απολαυστικές.

Το Cast δείχνει την αφοσίωση του στους ρόλους που έχει αναλάβει και ο Henry Cavill μας θυμίζει με κάθε σκηνή του γιατί θα μας λείψει τόσο πολύ τώρα που αποχωρεί από αυτόν τον ρόλο. Γενικά αυτό που με εντυπωσιάζει με τον Cavill είναι ότι έχει δημιουργήσει έναν ιδανικό Geralt από τις κινήσεις, την ομιλία στους μορφασμούς και τις μάχες φαίνεται πόσο καλά κατανοεί τον δύσκολο και περίπλοκο Geralt. Και ενώ αυτό είναι ένα δυνατό χαρτί της σειράς βλέποντας την 3η σεζόν ένα άγχος δημιουργείται για το τι θα ακολουθήσει χωρίς τον Cavill.

Κάτι που εξίσου μου αρέσει είναι η χημεία του ίδιου με το υπόλοιπο Cast, η ερωτική διάθεση ανάμεσα σε Geralt και Yennefer αλλά και η πατρική φιγούρα απέναντι στην Ciri είναι δουλειά του Cast που δύσκολα έχει καταφέρει, οπότε μένει να δούμε πως θα ταιριάξει μέσα σε όλο αυτό ο Liam Hemsworth. Η Anya Chalotra παρουσιάζει με τεράστια επιτυχία την περίπλοκη και άλλες φορές παρεξηγημένη Yennefer ενώ η Freya Allan βελτιώνει την παρουσία της στην σειρά και μας δείχνει τα διαλείμματα που καλείται να αντιμετωπίσει η Ciri. Φυσικά ο Jaskier του Joey Batey είναι πλέον ένα αναπόσπαστο κομμάτι της σειράς και ο ίδιος δίνει μια πιο ανάλαφρη αλλά και ανθρώπινη νότα σε αυτήν, περιμένω όμως περισσότερα τραγούδια στα επόμενα επεισόδια.

Η σεζόν όπως προείπα είχε σίγουρα γρήγορη εξέλιξη ωστόσο δεν παύει να υπάρχουν και κάποιες σεναριακές ευκολίες. Κάτι που προσωπικά δεν μου άρεσε ήταν το ότι αυτή η σεζόν είναι χωρισμένη σε δύο μέρη. Ειδικά δε αφού το 2ο μέρος θα αποτελείται από μόνο τρία επεισόδια. Τι να κάνουμε όμως η συνέχεια έρχεται στις 27 Ιουλίου και περιμένουμε να δούμε πως θα πούμε αντίο στον Henry Cavill!