Για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε από «σκοτεινούς κύκλους» κατά την προσπάθεια να υλοποιήσει την ταινία του για τον Ιωάννη Καποδίστρια μίλησε ο Γιάννης Σμαραγδής, ευχαριστώντας τους Κυριάκο Μητσοτάκη, Γιώργο Πατούλη και Κώστα Καραμανλή που τον στήριξαν.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Τον τελευταίο καιρό γίνεται θόρυβος γύρω από την ταινία ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ και τα προβλήματα που δημιουργούν ορισμένοι σκοτεινοί κύκλοι προσπαθώντας να εμποδίσουν να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί αυτό το έργο εθνικής σημασίας.

Όλα τα προβλήματα ξεκίνησαν από μνησίκακους ανθρώπους που δυστυχώς πάντα υπήρχαν στη χώρα μας. Κυρίαρχο ρόλο στα εμπόδια και τις επιθέσεις που δέχεται η ταινία προέρχονται από την ανερμάτιστη και παντός καιρού φατρία του ελληνικού κινηματογράφου, που βρίσκει κρύφιους τρόπους ώστε πάντα να επικρατεί ανεξάρτητα από κυβερνήσεις.

Πρόκειται για άτομα χωρίς κανένα όραμα για τον Ελληνισμό και κυρίως κανένα θετικό όραμα για τον Ελληνικό πολιτισμό ενώ εδώ και χρόνια έχουν εγκλωβίσει τις πολιτιστικές δραστηριότητες στις φθοροποιές αλλότριες καταστροφικές και επιζήμιες μόδες ως υπηρέτες του τίποτα!

Η μέλλουσα Ιστορία του Ελληνισμού τι θα πει άραγε γι’ αυτούς;

Όμως απέναντι στην αρνητικότητα όλων αυτών, αισθάνομαι την ανάγκη να σημειώσω ότι στη δύσβατη και κακοτράχαλη διαδρομή για να γίνει η ταινία ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ που αρχίζει Θεού θέλοντος τα γυρίσματα το Φθινόπωρο, υπήρξαν πολλοί σταθεροί υποστηρικτές από τον καλλιτεχνικό και τον επιχειρηματικό κόσμο (που δεν επιθυμώ να τους αναφέρω εδώ, αυτό θα γίνει με τον πρέποντα τρόπο τη στιγμή που πρέπει), αλλά και από τη περιοχή της πολιτικής τους οποίους αισθάνομαι την ανάγκη να κατονομάσω, το καλό πρέπει να λέγεται (γιατί το καλό γεννάει καλό) καταθέτοντας την ευγνωμοσύνη μου.

Πρώτο απ’ όλους αναφέρω τον ανεξίτηλο θαυμαστή του Κυβερνήτη Καποδίστρια τον αγαπητό Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που με περιέβαλε με τη θετική του ενέργεια η οποία άλλωστε υπήρχε εδώ και πολλά χρόνια μετά την πρώτη ευφρόσυνη κοινωνική συνάντηση μας.

Από τότε που ψηφίστηκε από τον Ελληνικό λαό ως Κυβερνήτης απέφευγα να τον απασχολώ σεβόμενος το τεράστιο βάρος ευθυνών που είχε για μεγάλα και ουσιώδη ζητήματα. Επιθυμώ εδώ να αναφέρω ότι σε αυτήν την φιλόξενη ιστοσελίδα στο πρόσφατο παρελθόν έχω αναφερθεί στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη χαρακτηρίζοντας το θαύμα του Έβρου που έχει την σφραγίδα του ως ένα από τα μεγάλα στρατηγήματα που έσωσαν την χώρα σε μια πολύ δύσκολη ιστορική στιγμή.

Και μόνο γι’ αυτή του τη πράξη θα πρέπει να επανεκλεγεί ως πρωθυπουργός της χώρας!

Επίσης θέλω να αναφέρω τον περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη τον καλό φίλο και χαρισματικό άνθρωπο που σ’ όλη τη διάρκεια της βασανιστικής διαδρομής για την ταινία ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ήταν και είναι δίπλα μου, με αδιασάλευτη υποστηρικτηκότητα τον οποίον επίσης ευγνωμονώ.

Επιπροσθέτως στην επίπονη και ψυχοφθόρα διαδρομή για την δημιουργία της ταινίας είχα ακριβό συνομιλητή το πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή που με απλότητα και σοφία στάθηκε πλάι μου στα πολύ-πολύ δύσκολα με εμπιστοσύνη τρυφερότητα και αμόλευτη αγάπη.

Μνημονεύω τα παραπάνω ονόματα από τη περιοχή της πολιτικής για λόγους δικαιοσύνης, αλλά και γιατί, η αχαριστία είναι πολύ μεγάλη αμαρτία.

Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ΠΟΤΕ τους ανθρώπους που στα δύσκολα μας κράτησαν όρθιους!».