Ακόμα και αν έχουν περάσει κάποιες εβδομάδες από το τέλος του Red Bull Symphonic δεν μπορούμε να ξεχάσουμε αυτό που ζήσαμε.

Το Σάββατο, 15 Οκτωβρίου, 1.400 θεατές υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα και επευφημίες τον κορυφαίο Έλληνα ράπερ, 12ο Πίθηκο, και την αναγνωρισμένη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, και έγιναν μάρτυρες σε ένα πρωτόγνωρο θέαμα.

Το Μέγαρο Μουσικής «έζησε» μια από τις πιο μαγικές του βραδιές και το μόνο σίγουρο είναι ότι το Red Bull Symphonic θα μείνει χαραγμένο για πάρα πολύ καιρό στο μυαλό και τις καρδιές όλων.

1. Πρώτα συναισθήματα μετά το Red Bull Symphonic;

Νομίζω πως ακόμα δεν έχω συνειδητοποιήσει ακριβώς το τι έχει συμβεί! Σιγουρά όμως μετά από τα σχόλια που άκουσα από τους ανθρώπους που ήταν εκεί, νιώθω μια υπερηφάνεια! Όταν δουλεύεις τόσους μήνες για ένα αποτέλεσμα σου παίρνει λίγο χρόνο για να το δεις από έξω σαν «τρίτος» γιατί το έχεις ζήσει τόσο έντονα που δεν πρόλαβες.

2. Σε σχέση με αυτό που είχες στο μυαλό σου, πως πήγε το Red Bull Symphonic; Κατάφερε να ξεπεράσει τις προσδοκίες σου;

Η αλήθεια είναι πως το είχα φανταστεί αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, αλλά το αποτέλεσμα ήταν καλύτερο από αυτό που είχα φτιάξει στο μυαλό μου. Αυτό είναι σίγουρα μεγάλη επιτυχία.

3. Μίλησε μας για τη συνεργασία σου με τον μαέστρο, Μιχάλη Τραχαλιό, και την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για μένα, μπήκα σε ένα χώρο που δεν είχα καμία σχέση τόσα χρόνια και έμαθα πολλά. Η συνεργασία με το μαέστρο (Μιχάλη) και την ορχήστρα ήταν άψογη, καταφέραμε να ενώσουμε δύο διαφορετικούς μουσικούς κόσμους με απόλυτη επιτυχία!

Στην ουσία η μουσική είναι μια, δεν υπάρχουν σύνορα στη μουσική όταν γίνεται με αγάπη και σκληρή δουλειά. Αυτό αποδείξαμε! Το κονσέρτο του δρόμου μπήκε στο Μέγαρο Μουσικής.

4. Υπήρξε κάτι που σε δυσκόλευε στις πρόβες και φοβόσουν ότι δεν μπορεί να γίνει τελικά;

Υπήρξαν δυσκολίες, ναι! Πάντα όταν δημιουργείς κάτι από το μηδέν και το δουλεύεις για πολύ καιρό υπάρχουν στιγμές απόλυτης χαράς αλλά και απογοήτευσης, είναι μέρος της διαδικασίας πιστεύω, ειδικά όταν πρόκειται για κάτι τόσο σύνθετο και μεγάλο σαν το Red Bull Symphonic.

5. Η κλασσική μουσική είναι κάτι πολύ ξένο για εσένα; Ή μπορείς να την ακούσεις ευχάριστα;

Εεεε εντάξει δεν θα πω ψέματα, δεν ακούω κλασική μουσική στο σπίτι μου, αλλά έχω νιώσει έντονα συναισθήματα κάποιες φορές που κατάφερα να συνδεθώ με αυτό το είδος μουσικής.

6. Το Μέγαρο Μουσικής κυριολεκτικά σείστηκε από όλο τον κόσμο που ήρθε. Πιστεύεις ότι τους εξέπληξε το θέαμα; Το περίμεναν ποτέ ότι θα γινόταν αυτό;

Όλοι κάπως το είχαν φτιάξει στο κεφάλι τους, αλλά από ότι έμαθα μετά κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί ότι το αποτέλεσμα θα ήταν τόσο αρμονικά δεμένο και εντυπωσιακό. Σίγουρα ήταν πρωτόγνωρο για τους ακροατές μου, αλλά και για αυτούς που με άκουγαν πρώτη φορά και ήρθαν από περιέργεια.

Αρκετός κόσμος μου είπε πως κατά τη διάρκεια της συναυλίας δεν ήθελε καν να μιλήσει στον διπλανό, γιατί δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που ζούσαν. Το φοβερό είναι πως το κοινό ήταν κάθε ηλικίας και κουλτούρας, αλλά μέχρι το τέλος της συναυλίας είχανε γίνει όλοι ΈΝΑ! Τραγουδούσαν, χειροκροτούσαν και φώναζαν με το ίδιο πάθος.

Ρίξαμε ένα τοίχος εκείνο το βράδυ, ένα τοίχος που γκρεμίστηκε και φανέρωσε πως η μουσική δεν έχει όρια!

7. Μας είπες και εσύ ότι εκείνη την βραδιά εκπληρώθηκε ένα όνειρό σου. Θες να μας πεις περισσότερα για αυτό;

Tο να παίξω live με συμφωνική ορχήστρα είναι κάτι το οποίο το είχα ονειρευτεί πολλά χρόνια πριν, ειδικά όταν είδα έναν από τους αγαπημένους ράπερς, τον NAS, να το κάνει στην Αμερική. Απλά ήταν ένα όνειρο που δεν πίστευα πως θα μπορέσω ποτέ να πραγματοποιήσω. Βέβαια, αυτό αποδεικνύει πως τίποτα δεν είναι αδύνατο. Αν έχεις πίστη σε αυτό που κάνεις σε συνεργασία με τη σκληρή δουλειά και ίσως και λίγη τύχη καμιά φορά νομίζω πως μπορούν να κάνουν κάποια όνειρα πραγματικότητα.

8. Έχεις άλλα όνειρα που θέλεις να βάλεις σιγά-σιγά μπροστά τώρα;

Όνειρα έχω αρκετά για τη ζωή μου, αλλά δεν μπορώ να τα αποκαλύψω ακόμα. Άσε μη το γρουσουζέψουμε…

9. Θα το έκανες ξανά;

Θα το ξαναέκανα με τα μάτια κλειστά, με απόλυτη σιγουριά!

Η αλήθεια είναι πως θα ήθελα να δώσω την ευκαιρία σε όλο τον κόσμο που ακούει τη μουσική μου και όχι μόνο να ζήσει αυτή την εμπειρία, γιατί δεν πρόκειται απλά για μία συναυλία, αλλά για μια εμπειρία που αν τη ζήσεις δύσκολα θα την ξεχάσεις!