Το σύμπαν του The Walking Dead δεν μας αφήνει παραπονεμένους και ο κόσμος του συνεχώς επεκτείνεται. Και ενώ η βασική σειρά πλησιάζει στο τέλος της ένα ακόμη Spinoff κάνει την εμφάνιση του γεμάτο δημιουργικότητα και ελευθερία για να δούμε πράγματα που δεν είχαμε ξανά δει στο παρελθόν.

Σύμφωνα με το Lordoftheseries.gr η ανθολογικη φύση του Tales of The Walking Dead προσφέρει μια φρεσκάδα στο σύμπαν που μπορεί όμως να εξελιχθεί επικίνδυνα. Τα 2 πρώτα επεισόδια της σειράς είναι ήδη διαθέσιμα και παρακάτω θα πούμε λίγα λόγια για την πλοκή τους (χωρίς Spoilers) και τι εντυπώσεις μας άφησαν.

Επεισόδιο 1ο Evie/Joe

Για το 1ο επεισόδιο οι δημιουργοί της σειράς επέλεξαν να το αφιερώσουν στον Terry Crews που η άφιξη του στο σύμπαν του TWD δημιούργησε αρκετό ενθουσιασμό στους φανς. Ο Crews ενσαρκώνει το Joe έναν χαρακτήρα αρκετά προετοιμασμένο για μια πιθανή αποκάλυψη. Τον βλέπουμε να ζει με τον σκύλο του σε ένα υπόγειο κρησφύγετο στο οποίο έχει όλα τα απαραίτητα για να μην χρειάζεται να βγαίνει από αυτό. Οι μέρες στην αποκάλυψη περνούν μονότονα για τον Joe και όταν μια τραγωδία θα του χτυπήσει την πόρτα καταλαβαίνει πως πέρασε όλη του την ζωή να προετοιμάζεται για το τέλος του κόσμου και έτσι δεν έχει ζήσει τίποτα. Αποφασισμένος να βρει το άλλο του μισό που είχε γνωρίσει πριν την αποκάλυψη ξεκινάει ένα ταξίδι μακριά από την ασφάλεια του κρησφύγετου του. Στον δρόμο του θα συναντήσει την Evie (Olivia Munn) μια θεομουρλη τύπισσα αλλά με την καλή έννοια. Είναι μια αρκετά καλή μαχητρια γνωστής πολεμικών τεχνών και παραδόξως ψάχνει και εκείνη τον χαμένο της σύντροφο.

Η Evie είναι αρκετά δύσπιστη και δεν εμπιστεύεται τον Joe οι δυσκολίες του δρόμου όμως θα τους φέρουν πιο κοντά. Οι δύο χαρακτήρες θα βιώσουν διάφορες δυσκολίες και σκαμπανεβάσματα στην ψυχολογία τους και το τέλος παίρνει μια πιο απρόσμενη τροπή από ότι θα περίμενε κανείς. Η σειρά μας χάρισε μια χαλαρή πρεμιέρα με τον Terry Crews να τραβάει τα βλέμματα στο 1ο επεισόδιο. Μάλιστα ο ίδιος δήλωσε ανοιχτά πως θα επέστρεφε στο Tales ή σε οποιοδήποτε άλλο Spinoff ανά πάσα στιγμή. Το επεισόδιο είχε μια πιο ανάλαφρη για τα δεδομένα του Franchise αισθητική και σε κάποια σημεία θα μπορούσαμε να πούμε πως είχε και μια κωμική δόση. Σίγουρα σε κάποιους αυτό θα φανεί παράξενο αλλά το Tales of The Walking Dead φαίνεται πώς χαρίζει ελευθερία στους δημιουργούς να κάνουν πράγματα που δεν θα τολμούσαν σε μια σειρά με συνεχόμενη ιστορία. Το δίδυμο Joe/Evie έδεσε πολύ όμορφα και άνετα θα ήθελα να δω παραπάνω από αυτούς τους δύο.

Επεισόδιο 2ο Blair/Gina

Το 2ο επεισόδιο της σεζόν είχε εξίσου μια ιδιαιτερότητα. Μεταφερόμαστε στην αρχή της αποκάλυψης το 2010 και πιο συγκεκριμένα κάπου στην Ατλάντα. Στο επίκεντρο είναι δυο γυναίκες η Blair (Parker Posey) και η Gina (Jillian Bell) που δουλεύουν σε μια ασφαλιστική. Η Blair είναι το “αφεντικό” αρκετά εκκεντρική και εγωιστρια αδιαφορεί για τους υπόλοιπους υπαλλήλους και βλέπει την έναρξη της άγνωστης πανδημίας ως αφορμή για επαγγελματική άνοδο. Η Gina από την άλλη είναι μια καταπιεσμένη υπάλληλος που η Blair της κάνει καθημερινά την ζωή δύσκολη. Όταν η αποκάλυψη ξεκινά η Gina αποφασίζει πως αρκετά έκανε υπομονή και όταν η Blair βρεθεί στον δρόμο της αποφασίζει να δράσει. Όλο αυτό οδηγεί στον θάνατο τους ωστόσο δεν είναι μόνιμο καθώς γρήγορα καταλαβαίνουν πως έχουν πέσει σε μια χρονική λούπα που τις δένει.

Μετά από αρκετούς θανάτους και προσπάθειες να σπάσουν την λούπα οι δύο γυναίκες αρχίζουν να γνωρίζουν η μία την άλλη και η σχέση τους αρχίζει να αποκτά ενδιαφέρον. Γενικά η ιδέα για ένα επεισόδιο τύπου η ημέρα της μαρμότας μου φαίνεται εξαιρετική επιλογή για να πειραματιστούν ωστόσο καταλαβαίνω πως μπορεί να φανεί ακραίο. Το 2ο επεισόδιο όπως και το πρώτο δεν έχει ιδιαίτερη σεναριακή βαρύτητα είναι όμως αρκετά ευχάριστο και το δίδυμο Blair-Gina είναι απολαυστικό. Οι φανς του TWD επιστρέφουν πίσω στην Ατλάντα και σίγουρα αυτό δημιουργεί νοσταλγία.

Η έναρξη του Tales of The Walking Dead μας λέει ξεκάθαρα πως δεν θα είναι σαν τις υπόλοιπες σειρές του Franchise αντιθέτως εδώ οι δημιουργοί δεν φοβούνται να δοκιμάσουν νέα πράγματα και να επιχειρήσουν νέους τρόπους αφήγησης. Και ενώ είναι αρκετά φρέσκο σαν ιδέα και ο χρόνος των επεισοδίων ρέει ευχάριστα κινδυνεύει να μετατρέψει τον εαυτό του σε παρωδία. Μένει να δούμε τις ιστορίες θα έχουν τα υπόλοιπα επεισόδια της σειράς με αυτό της Alpha να είναι από τα πιο αναμενόμενα.