Ενώ προβάλλεται το πρώτο μισό της 4ης και τελευταίας σεζόν του Ozark, εξερευνούμε διάφορες λεπτομέρειες για τη δημοφιλή σειρά που δεν είναι ευρέως γνωστές.

Δείτε τα 5+1 πράγματα που ίσως να μην γνωρίζατε για τη σειρά, όπως τα παρουσιάζει το lordoftheseries.gr.

Η σειρά βασίστηκε σε προσωπικές εμπειρίες του δημιουργού της

Η συν-δημιουργός της σειράς, Bill Dubuque, έχει καταγωγή από το Missouri και βάσισε εν πολλοίς το σενάριο της σειράς από εμπειρίες του από τα Ozarks, όπου εργαζόταν ως έφηβος. Το Blue Cat μάλιστα βασίστηκε σε ένα αντίστοιχο μέρος στο οποίο δούλευε με τον αδερφό του. Έχει ιδιαίτερη αγάπη για τον τόπο του, παρόλο που οι χαρακτήρες της σειράς δεν τρέφουν και μεγάλη συμπάθεια θα λέγαμε.

Τόσο η Laura Linney, όσο και ο Jason Bateman δεν είχαν σκοπό να πρωταγωνιστήσουν

Τόσο η Laura Linney, όσο και ο Jason Bateman, δεν είχαν σκοπό να πρωταγωνιστήσουν στη σειρά. Η Linney μόλις έμαθε πως ο Bateman θα έχει τον βασικό ρόλο, έδειξε από τη πλευρά της ενδιαφέρον λόγω του υποκριτικού του ταλέντου. Από την άλλη, ο Bateman δεν είχε σκοπό να πάρει κάποιον ρόλο αλλά να σκηνοθετήσει μία ταινία. Εντέλει σκηνοθέτησε ορισμένα επεισόδια της σειράς και φυσικά, πήρε τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Τα σύμβολα στους τίτλους αρχής «προδίδουν» την εξέλιξη του εκάστοτε επεισοδίου

Οι ξεχωριστοί τίτλοι αρχής της σειράς έχουν στο επίκεντρο το γράμμα «Ο» και στο εσωτερικό του 4 ξεχωριστά σύμβολα. Αυτά είναι που «προδίδουν» την πορεία του εκάστοτε επεισοδίου. Σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα, τα σύμβολα αυτά «εκπροσωπούν» και ένα γράμμα από το «Ozark» και έτσι συμπληρώνεται ο τίτλος της σειράς.

Ο Jason Bateman φοράει πάντα τα ίδια παπούτσια στους ρόλους του

Αν παρατηρήσετε καλά τους ρόλους του Jason Bateman, θα αντιληφθείτε πως φοράει πάντα την ίδια μάρκα παπούτσια (New Balance). Εξαίρεση δεν αποτελεί και ο ρόλος του στο Ozark.

Η τέχνη του «ξεπλύματος» από το FBI

Η ομάδα παραγωγής και οι ηθοποιοί της σειράς έπρεπε να μάθουν την «τέχνη» του ξεπλύματος μαύρου χρήματος από το FBI, διότι το ξέπλυμα αποτελεί κεντρικό πυρήνα του Ozark. Μπορεί να φαίνεται απλή διαδικασία, όπως στην πραγματικότητα είναι αρκετά πολύπλοκη και έτσι η διδασκαλία από κάποιον «ειδικό» ήταν απαραίτητη.

Το Ozark γυρίστηκε στην Ατλάντα

Κι’ όμως, τα γυρίσματα της σειράς δεν έγιναν στα Ozarks. Η παραγωγή λάμβανε χώρα στην Ατλάντα και συγκεκριμένα στα Eagle Rock Studios, όπως και στη λίμνη Altoona, που βρίσκεται λίγο έξω από την Ατλάντα.