Τι κι αν είναι Δευτέρα; Σίγουρα δε θα θέλετε να υποδεχθείτε τη νέα εβδομάδα με κατεβασμένο το κεφάλι και να κλειστείτε μέσα στο σπίτι. Βγείτε έξω γιατί εμείς σας δίνουμε μερικές ανέξοδες προτάσεις.

Την παράσταση «Βρέχει στον παράδεισο» από τη θεατρική ομάδα «ΑμφιΘεατρικοί», μπορείτε να παρακολουθήσετε απόψε  στις 21:00 στο Αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Τρεις παράλληλες ιστορίες. Τρεις άνθρωποι, εντελώς άγνωστοι, χωρίς την οποιαδήποτε επαφή μεταξύ τους, χωρίς οποιοδήποτε στοιχείο που να δικαιολογεί μια επαφή, μοιράζονται, χωρίς να το ξέρουν, ένα χαρακτηριστικό … έχουν ένα κοινό βίωμα. Ένα βίωμα που τους ενώνει και τους διακρίνει. Τους ενώνει μεταξύ τους και τους διακρίνει σαφέστατα, σε βαθμό στοχοποίησης, από το σύνολο της κοινωνίας στην οποία ζουν. Συγκροτημένη από το μονόλογο του Μισέλ Φάις, «Το κίτρινο σκυλί», καθώς και από δύο μονόπρακτα του Βασίλη Κοτσίδη, η σύνθεση αυτή επιχειρεί να παρουσιάσει τον αγώνα τριών ανθρώπων να βρουν ένα λόγο να συνεχίσουν, όταν όλα γι’ αυτούς έχουν χαθεί … τον αγώνα τριών καθημερινών ηρώων να βρουν ένα μέρος να προστατευτούν από τη βροχή που πέφτει στον παράδεισο.

Συνεχίζουμε με το 12ο Πανόραμα Ανεξάρτητων Δημιουργών Κινηματογράφου – Προφεστιβάλ. Στα πλαίσια των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων του 12ου Διεθνούς Πανοράματος Ανεξάρτητων Δημιουργών, από τη Δευτέρα 11/10/2010 και κάθε Δευτέρα  προβάλλονται ταινίες της ελληνικής και διεθνούς παραγωγής με θέμα τις εργασιακές σχέσεις. Σήμερα:  Η κατάληψη, Άβι Λιούις. Στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Αριστοτέλους 32, Θεσσαλονίκη, στις 19:30.

Εργαστήριο Χαρακτικής από το Γιάννη Καψιδάκη. Σε κάθε μάθημα ο χαράκτης με τους συμμετέχοντες, που θα παίρνουν ενεργά μέρος, θα δουλεύει ξυλογραφία και χαλκογραφία, ασπρόμαυρη και έγχρωμη. Τα μαθήματα δεν θα αποτελούν σειρά. Κάθε ένα θα είναι ανεξάρτητο από τα άλλα και ο αριθμός συμμετεχόντων δεν θα υπερβαίνει τα 15 άτομα. Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 2310 247 111. Στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ.

Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου παρουσιάζει έκθεση φωτογραφίας με τίτλο Tango Θεσσαλονίκη: Πόζα & Έρωτας, στον πολυχώρο Milonga Das.