Αρκετές οι νέες ταινίες στη μεγάλη οθόνη που ελπίζουν να προσελκύσουν το κοινό στις κινηματογραφικές αίθουσες. Η βραβευμένη με Όσκαρ και Χρυσό Φοίνικα Τζέιν Κάμπιον επιστρέφει με τη νέα της ταινία «Η Εξουσία του Σκύλου», βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα, με πρωταγωνιστές τους Μπενεντίκτ Κάμπερμπατς και Κίρστεν Ντανστ, ενώ η «συνέχεια» του «I Love Karditsa» έρχεται δέκα χρόνια μετά μέσα από το «Karditsa Forever» του Στράτου Μαρκίδη.

Οι Άγιοι της Μαφίας (The Many Saints of Newark)

120΄

Σκηνοθεσία: Άλαν Τέιλορ

Πρωταγωνιστούν: Αλεσάντρο Νιβόλα, Λέσλι Όντομ Τζούνιορ, Τζον Μπέρνταλ, Κόρεϊ Στολ, Μάικλ Γκαντολφίνι, Μπίλι Μάγκνουσεν, Μικέλα Ντε Ρόσι, Τζον Μαγκάρο, Ρέι Λιότα, Βέρα Φαρμίγκα

Ο νεαρός Τόνι Σοπράνο μεγαλώνει σε μία από τις πιο ταραχώδεις περιόδους στην ιστορία του Νιούαρκ και ανδρώνεται, καθώς αντίπαλες συμμορίες ανελίσσονται και διεκδικούν την εξουσία από την πανίσχυρη εγκληματική οργάνωση των ΝτιΜέο, που κυριαρχεί στη διχασμένη από τον ρατσισμό πόλη. Εγκλωβισμένος σε μία εποχή που αλλάζει ραγδαία είναι ο θείος που θαυμάζει, ο Ντίκι Μολτισάντι, ο οποίος παλεύει να ανταποκριθεί στις επαγγελματικές και προσωπικές του υποχρεώσεις. Η επιρροή που ασκεί στον ανιψιό είναι τέτοια που ο θείος θα πλάσει τον εύπιστο έφηβο και θα τον μεταμορφώσει στον πανίσχυρο αρχιμαφιόζο, τον Τόνι Σοπράνο.

Η Εξουσία του Σκύλου (The Power of the Dog)

Δραματική, 126΄

Σκηνοθεσία: Τζέιν Κάμπιον

Πρωταγωνιστούν: Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Κίρστεν Ντανστ, Τζέσι Πλέμονς

Ο χαρισματικός κτηνοτρόφος Φιλ Μπέρμπανκ προκαλεί φόβο και θαυμασμό στους γύρω του. Όταν ο αδελφός του φέρνει στο σπίτι τη νέα του γυναίκα και τον γιο της, ο Φιλ τούς βασανίζει μέχρι που έρχεται αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο να ερωτευτεί.

Karditsa Forever

Κωμωδία, 105΄

Σκηνοθεσία: Στράτος Μαρκίδης

Πρωταγωνιστούν: Θανάσης Βισκαδουράκης, Λευτέρης Ελευθερίου, Τάνια Τρύπη, Τάσος Κωστής, Μαρία Πολυχρονίδη, Κωνσταντίνος Καζάκος, Δανάη Παππά, Τάσος Παλατζίδης, Ευτυχία Φαναριώτη, Σοφία Παυλίδου, Ελίνα Μάλαμα, Μάκης Πατέλης, Στράτος Κανιαμός, Γιώργος Γιαννόπουλος, Jerome Kaluta. Έκτακτη Συμμετοχή: Παύλος Χαϊκάλης, Αλέξανδρος Μυλωνάς

Μεγάλες ίντριγκες, επενδύσεις δολαρίων, απάτες μέσα σε σκάνδαλα, κρυφά πάθη, θαυματουργά προϊόντα και πολλά ακόμη ξέφρενα μπερδέματα, δίνουν και παίρνουν στη νέα σπαρταριστή οικογενειακή κωμωδία που βλέπεται με κομμένη την ανάσα (από τα γέλια!). Δέκα χρόνια μετά την αξέχαστη εμπορική επιτυχία «I LOVE KARDITSA», ο σκηνοθέτης Στράτος Μαρκίδης («Λάρισα Εμπιστευτικό») επιστρέφει στο… χωριό του εγκλήματος με την ταινία «KARDITSA FOREVER»!

Βαβέλ: Από τη Σιωπή στην Έκρηξη

Ντοκιμαντέρ, 73΄

Σενάριο και σκηνοθεσία: Μελέτης Μοίρας

Το ντοκιμαντέρ για την ιστορία του θρυλικού περιοδικού κόμικς (και όχι μόνο) Βαβέλ. Φλεβάρη του 1981 εμφανίζεται στα περίπτερα η «τρέλα» της Νίκης και της Εύης Τζούδα, η «τρέλα» μιας δημιουργικής παρέας: το πρώτο τεύχος «ΒΑΒΕΛ -Περιοδικό Κόμικς (και όχι μόνο)» . Τιμή ΔΡΧ. 60. Έσβησε, «δεν έκλεισε», 27 χρόνια αργότερα, έπειτα από 246 τεύχη αλλά και 14 Φεστιβάλ -γιορτές- ΒΑΒΕΛ στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Θα προλάβει να εισάγει το ελληνικό κοινό στα ενήλικα κόμικς, να καλλιεργήσει μια ουσιαστική, σε βάθος, σχέση με την Ένατη Τέχνη, να συστήσει την εναλλακτική κουλτούρα, να πληροφορήσει για τις ευρύτερες καλλιτεχνικές τάσεις, να φιλοξενήσει στις σελίδες του και να φέρει στην Ελλάδα μερικούς από τους σημαντικότερους διεθνώς κομίστες, να δώσει το πρώτο βήμα σε μια νέα ταλαντούχα γενιά Ελλήνων δημιουργών∙ να σημαδέψει μια εποχή ολόκληρη.

Μα πέρα από όλα να αποδείξει πως η συλλογικότητα, η αγάπη, η συντροφικότητα, η επίμονη διαφύλαξη της ανεξαρτησίας και της πολυφωνίας, η αισθητική σύμπνοια κι η πίστη στην ιδέα, είναι τα απαραίτητα συστατικά για την υλοποίηση μιας «τρέλας». Οι διηγήσεις των ανθρώπων που την έζησαν, εικονογραφούν τη διαδρομή του θρυλικού περιοδικού και του φεστιβάλ του, στο ΒΑΒΕΛ -από τη σιωπή στην έκρηξη, ένα ντοκιμαντέρ για ένα περιοδικό κόμικς. Και όχι μόνο.

Φευγαλέα Σπουργίτια (Jhalki)

Δραματική, 104΄

Σκηνοθεσία: Μπραχμανάντ Σ. Σίνγκ

Πρωταγωνιστούν:  Μπομάν Ιράνι, Τανίσθα Τσάτερτζι, Ντίβια Ντούτα

Οπλισμένη με μια οικεία λαϊκή ιστορία για ένα ακούραστο σπουργίτι και τη γοητευτική παρουσία του μυαλού της, η Τζάλκι ξεκινά ένα ανελέητο ταξίδι για να βρει και να απελευθερώσει τον αδερφό της. Αγνοώντας τη βαθιά ριζωμένη διαφθορά και τους ιστούς αράχνης του συστήματος, η Jhalki αναλαμβάνει το τερατώδες και το συναρπαστικό με μια καθαρότητα επιδίωξης που είναι ταυτόχρονα αναζωογονητική και εμπνευστική. Είναι το ταξίδι της Jhalki η αρχή μιας σπείρας που θα αλλάξει τη ζωή χιλιάδων για τα καλά; Τι τίμημα πρέπει να πληρώσει για να πάρει αυτό που θέλει; Εμπνευσμένο από αληθινά γεγονότα, με φόντο την εμπορία ανθρώπων και την παιδική εργασία, γίνεται ένα άτυπο θρίλερ ελπίδας, θάρρους, αυτοπεποίθησης και επιμονής σε έναν απάνθρωπο κόσμο, που φαίνεται μέσα από τα μάτια ενός 9χρονου κοριτσιού, το οποίο δεν θα σταματήσει πουθενά πριν από το θρίαμβο.