Μη μείνετε απόψε σπίτι αν ο μόνος λόγος που σας κρατά μέσα είναι τα χρήματα. Η Θεσσαλονίκη προσφέρει αρκετές προτάσεις για έξοδο χωρίς να σπαταλήσετε ούτε ευρώ!

Ανοιχτό εργαστήριο και συναυλία στις 21:00 στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με τίτλο: Συνάντηση μ’ έναν διαβάτη μουσικών συνόρων: Markus Stockhausen. Με τη συμμετοχή των: Σάμι Αμίρη, πιάνο | Αντώνη Λαδόπουλο, σαξόφωνο | Βασίλη Ρακόπουλο, κιθάρα | Περικλή Τριβόλη, μπάσο. Ο Markus Stockhausen τρομπετίστας, δεξιοτέχνης του αυτοσχεδιασμού και συνθέτης που κινείται με την ίδια άνεση στο χώρο της τζαζ, της σύγχρονης, αλλά και της κλασικής μουσικής, συγκαταλέγεται στους πλέον πολυσχιδείς μουσικούς της εποχής μας.

Εργαστήριο Χαρακτικής υλοποιεί ο Γιάννης Καψιδάκης. Σε κάθε μάθημα ο χαράκτης με τους συμμετέχοντες, που θα παίρνουν ενεργά μέρος, θα δουλεύει ξυλογραφία και χαλκογραφία, ασπρόμαυρη και έγχρωμη. Τα μαθήματα δεν θα αποτελούν σειρά. Κάθε ένα θα είναι ανεξάρτητο από τα άλλα και ο αριθμός συμμετεχόντων δεν θα υπερβαίνει τα 15 άτομα. Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 2310 247 111. Στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ, στις 11:00.

Ο Δημήτρης Παπαιωάννου παρουσιάζει έκθεση φωτογραφίας με τίτλο Tango Θεσσαλονίκη: Πόζα & Έρωτας, στον πολυχώρο Milonga Das.

Τέλος, το Τελλόγλειο Ίδρυμα Α.Π.Θ. διοργανώνει έκθεση αφιερωμένη σε έναν μεγάλο καλλιτέχνη του τέλους του 19ου αιώνα στον Toulouse Lautrec και μαζί μιαν αναδρομή σε αυτή την γοητευτική και κρίσιμη εποχή, την Belle Époque, που καθόρισε εξελίξεις και συμπεριφορές του 20ού αιώνα.