Το μεγάλο στοίχημα του 2021 ήταν ο τεράστιος ανταγωνισμός από τις δεκάδες νέες πλατφόρμες που άνοιξαν, δείχνοντας τον δρόμο για το μέλλον.

Το αποτέλεσμα του ανταγωνισμού έδωσε καλύτερη ποιότητα παραγωγών, ηθοποιών και budget, ακολουθώντας τα χρυσά χρόνια του κινηματογράφου των προηγούμενων δεκαετιών.

Από όλη την ιστορία κερδισμένοι βγήκαν οι θεατές, καθώς πλέον οι επιλογές είναι εκατοντάδες, ανεβάζοντας τον πήχη όλο και πιο ψηλά.

Παρακάτω το Lordoftheseries.gr μας δίνει τις τοπ πέντε επιλογές για σειρές που βρίσκονται στα σκαριά για το 2022.

5. The Bridgewater Triangle 

Όλοι γνωρίζουμε το τρίγωνο των Βερμούδων, αλλά υπάρχει ένα ακόμη πιο τρομαχτικό μέρος στη Μασσαχουσετη, γνωστό ως το τρίγωνο του Bridgwater. Είναι μια περιοχή πολλών καταγεγραμμένων υπερφυσικών φαινομένων και πάνω σε αυτό θα βασιστεί η νέα σειρά τρόμου.

Όταν ένα τεράστιο υπερφυσικό γεγονός θα συμβεί εκεί, θα επηρεάσει όλες τις πόλεις στην περιοχή και θα φέρει τα πάνω κάτω σε χιλιάδες ζωές. Τρεις συγγενείς πρέπει να επιβιώσουν από το χάος καθώς είναι οι μόνοι που μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα.

4. The Sparrow

Από τον δημιουργό του Queen’s Gambit και τον σκηνοθέτη του Chernobyl, μας έρχεται αυτή η μοναδική σειρά βασισμένη στην καταπληκτική νουβέλα του 1996, όπου μια παρέα Ιησουιτών ιερέων και επιστημών, οδηγούμενη από τον πατέρα Emilio Sandoz, έρχονται σε πρώτη επαφή με εξωγήινη ζωή.

Το Βατικανό σχεδιάζει ένα κρυφό ταξίδι σε μακρινό πλανήτη με σκοπό να αποδείξει την ύπαρξη του θεού στο σύμπαν, αλλά τα πράγματα δεν θα πάνε όσο καλά περίμεναν και το ταξίδι θα καταλήξει σε τραγωδία. Ο Πάτερ Sandoz ως ο μόνος επιζήσαντας, γυρνάει στη γη κατακρεουργημένος σωματικά και ψυχικά καθώς το Βατικανό ετοιμάζει την μεγαλύτερη αποκάλυψη όλων των εποχών.

3. Carrie

Ένα από τα πιο γνωστά βιβλία του Stephen King ξανά διασκευάζεται αυτή την φορά για την μικρή οθόνη αλλά με τις διορθώσεις που θα ήθελε και ο ίδιος καθώς και με μια έκπληξη στον ρόλο της Carrie.

Το πιο πιθανό είναι να έχουμε μια transgender ηθοποιό χωρίς να γνωρίζουμε ακόμη ποια θα υποδυθεί τον ρόλο.

2. Pistol

Σε σκηνοθεσία του Danny Boyle, η σειρά θα περιστραφεί γύρω από την θρυλική πανκ μπάντα Sex Pistols και συγκεκριμένα στον κιθαρίστα τους Steve Jones, όπου θα μάθουμε τα πάντα για την αρχή, μέση και τέλος τους καθώς και την κληρονομιά που άφησαν στην μουσική και τον πολιτισμό τα επόμενα χρόνια.

1. Alien

Αν και πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι η σειρά θα κάνει πρεμιέρα το 2023, καθώς ήταν προγραμματισμένη για το 2022, τίποτα δεν αποκλείει μια αλλαγή στο πρόγραμμα πρεμιέρας της ξανά, όποτε αξίζει να αναφερθεί στην λίστα καθώς αποτελεί το μεγαλύτερο εγχείρημα του FX στην ιστορία του. 

Παραγωγή από τον ίδιο τον Ridley Scott και τον Noah Hawely, δημιουργό του Fargo και Legion, το franchise του Alien θα μεταφερθεί για πρώτη φορά στη Γη και θα μας δώσει μια μίξη από τον τρόμο της πρώτης ταινίας του 1979 και την δράση της συνέχειας του το 1986.

Θα έχει άμεση επαφή με το σύμπαν του Alien franchise , χωρίς να επηρεάζει τις κλασικές ταινίες του παρελθόντος.