To American Gods είναι μία σειρά φαντασίας βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Neil Gaiman, που προβάλλεται μέσα από το Starz.

Ακολουθεί η κριτική της σειράς από το Lordoftheseries.gr

Η σειρά επικεντρώνεται στον Shadow Moon (Ricky Whittle) ένα κατάδικο, ο οποίος μία μέρα πριν την αποφυλάκιση του μαθαίνει ότι η γυναίκα του Lauran Moon (Emily Browning) σκοτώθηκε σε ένα τροχαίο. Ο Shadow Moon σύντομα θα συναντήσει τον μυστηριώδη Mr. Wednesday (Ian McShane), ο οποίος του προσφέρει μία δουλειά σαν σωματοφύλακας/οδηγός του. O Shadow Moon σύντομα θα ανακαλύψει πως έχει εμπλακεί σε έναν κόσμο πολύ διαφορετικό από τον δικό του, όπου η μαγεία αλλά και οι Θεοί υπάρχουν στα αλήθεια. Έτσι θα βρεθεί στο επίκεντρο ενός πολέμου μεταξύ των Παλαιών Θεών της μυθολογίας αλλά και των Νέων (κυρίως Θεοί σχετικοί με την τεχνολογία), οι οποίοι προσπαθούν να κατακτήσουν τον κόσμο αλλά και να αφανίσουν τους Παλαιούς Θεούς.

Η σειρά μας εισάγει σε μία πληθώρα θεοτήτων μέσα από τις οποίες εξερευνούμε εις βάθος τις ιστορίες τους, κυρίως μέσα από το πρώτο μέρος κάθε επεισοδίου το οποίο μας δίνει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το παρελθόν τους. Τα ειδικά εφέ, η μουσική αλλά και οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι σίγουρα πράγματα τα οποία θα ξεχωρίσετε στην σειρά, η οποία σεναριακά θα λέγαμε δεν ήταν το ίδιο δυνατή. Οι συνεχείς αλλαγές των παραγωγών αλλά και οι αποχωρήσεις-απομακρύνσεις ορισμένων ηθοποιών ήταν σίγουρα πράγματα τα οποία έπληξαν την σειρά και ειδικά θα λέγαμε από την 2η σεζόν και μετά.

Το American Gods αποτελεί συνολικά μία μέτρια προσπάθεια μεταφοράς του βιβλίου του Neil Gaiman και παρά τις εξαιρετικές ερμηνείες του ταλαντούχου καστ της σειράς, δεν φαίνεται να είναι αρκετό. Αν η σειρά είχε επικεντρωθεί στους πιο σημαντικούς χαρακτήρες καθ’ όλη την διάρκεια της ίσως να μπορούσε να μας προσφέρει μία πιο ολοκληρωμένη συνολική εικόνα.