Οι φήμες για την πολυαναμενόμενη τέταρτη σεζόν του Stranger Things δεν λένε να κοπάσουν, καθώς αποτελεί ένα από τα πιο «καυτά» πράγματα αυτή τη στιγμή στη μικρή οθόνη του streaming.

Το Netflix έριξε φυσικά το δικό του λάδι στη φωτιά με ένα teaser για τη νέα σεζόν, αφήνοντας τα εκατομμύρια των φαν να σπεκουλάρουν για την ημερομηνία κυκλοφορίας των νέων επεισοδίων.

Δεν είναι μυστικό πως είναι η σειρά που περιμένουν οι περισσότεροι πώς και πώς. Γι’ αυτό και η σύγχυση, εσκεμμένη ή ακούσια, είναι μεγάλη. Ας προσπαθήσουμε να ξεκαθαρίσουμε κάπως το τοπίο.

Ο πρώτος κύκλος του Stranger Things ήρθε στο Netflix τον Ιούλιο του 2016, ο δεύτερος τον Οκτώβριο του 2017 και ο τρίτος τον Ιούλιο του 2019. Το κανάλι ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο του 2019 πως το Stranger Things πήρε το πράσινο φως και για τέταρτη σεζόν.

Οι φήμες πήραν όμως φωτιά όταν έγινε γνωστό πως η παραγωγή του 4ου κύκλου σταμάτησε απρόοπτα τον Μάρτιο του 2020. Και σταμάτησε φυσικά εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, δεν ακυρώθηκε η σειρά.

Κανένας λόγος ανησυχίας λοιπόν, το Stranger Things είναι στα σκαριά και όλα δουλεύουν ρολόι με την παραγωγή του. Ή μήπως όχι;

Ξέρουμε μάλιστα πως πρέπει να περιμένουμε 8 επεισόδια στην τέταρτη σεζόν, όπως και στις σεζόν 1 και 3 (η δεύτερη είχε 9). Ακόμα κι εδώ έγινε όμως κακός χαμός όταν οι σεναριογράφοι ανέβασαν στα κοινωνικά μέσα μια φωτογραφία με το ολοκληρωμένο σενάριο και κάποιοι είδαν 9 επεισόδια, όχι 8.

Η νέα σεζόν άρχισε να γυρίζεται στη Λιθουανία στις αρχές του 2020 και έπειτα από έναν μήνα, επέστρεψε στη βάση της, στην Τζόρτζια των ΗΠΑ, εκεί όπου γυρίστηκε όλη η σειρά μέχρι τώρα.

Τον Μάρτιο η παραγωγή σταμάτησε αιφνιδίως και τα γυρίσματα ξανάρχισαν το φθινόπωρο του 2020. Μόνο που κυλούν αργά και βασανιστικά, όπως μας αποκάλυψε ο σταρ Gaten Matarazzo, ο Ντάστιν της σειράς.

Έκτοτε μια σειρά από φήμες και «αποκαλύψεις» έχουν ταράξει τα νερά, όπως ότι η σειρά πήγε για γυρίσματα στο Νέο Μεξικό ή ότι η παραγωγή έχει ήδη ολοκληρωθεί. Τίποτα από αυτά δεν έχουν επιβεβαιωθεί, ούτε από το Netflix ούτε από κάποια επίσημη πηγή.

Τον Ιούνιο ωστόσο μάθαμε από τα χείλη του ίδιου του David Harbour ότι τα γυρίσματα θα τελειώσουν τον φετινό Αύγουστο. Το είπε στην εκπομπή του Jimmy Kimmel.

Από τον Caleb McLaughlin μάθαμε (σε συνέντευξη στο Teen Vogue) ότι εξαιτίας των περιορισμών της πανδημίας, δεν μπορούσαν να γυρίσουν τις σκηνές με το πλήρες καστ και τους κομπάρσους.

Και μέσα σε όλα, έρχονται και οι φήμες ότι το Netflix γυρίζει τον τέταρτο και τον πέμπτο κύκλο μαζί! Δεν είναι γνωστό αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, τα γυρίσματα κρατούν πάντως υπόπτως πολύ για μία σεζόν.

Όλοι ελπίζουν πως θα δούμε τον νέο κύκλο μέσα στο 2021, αν και ξανά κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί από κανένα επίσημο στόμα. Ο Finn Wolfhard μας είπε μάλιστα πρόσφατα πως η σεζόν θα κυκλοφορήσει το 2022.

Το Netflix άφησε πάντως εκτός το Stranger Things από τις ανακοινώσεις για τις φετινές μεγάλες κυκλοφορίες, μεταξύ αυτών ο πέμπτος κύκλος του Casa de Papel και η τέταρτη σεζόν του Cobra Kai.

Αν όντως ήταν να κάνει πρεμιέρα η τέταρτη σεζόν του Stranger Things μέσα στο 2021, το Netflix θα μας το έλεγε προφανώς. Μην επιβεβαιώνοντας λοιπόν πως ο νέος κύκλος θα έρθει μέσα στη χρονιά, ίσως το Netflix επιβεβαίωσε πως πάμε για το 2022…