Μόνο ξένο δεν είναι το Netflix στις ενδιαφέρουσες σειρές μαγειρικής, κάνοντας πολλούς να λιγουρεύονται το περιεχόμενό του.

Πλάι στις μεγάλες ταξιδιωτικές σειρές μαγειρικής, όπως τα Flavorful Origins (Γευστικές Παραδόσεις), Street Food: Ασία, Salt Food Acid Heat (Αλάτι, Λιπαρά, Οξέα, Θερμοκρασία) και Restaurants on the Edge (Εστιατόρια στο Χείλος του Γκρεμού), οι λάτρεις της καλής κουζίνας θα έχουν πλέον έναν ακόμα τίτλο, διαθέσιμο από Τετάρτη, 26 Μαΐου 2021.

High on the Hog: How African American Cuisine Transformed America (High on the Hog: Πώς η Αφροαμερικανική Κουζίνα Άλλαξε την Αμερική) το λένε και είναι μια μίνι σειρά ντοκιμαντέρ που μας φέρνει σε επαφή με την αφροαμερικανική κουλτούρα της αμερικανικής γαστρονομικής παράδοσης.

Η αφροαμερικανική παράδοση έχει παίξει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση των διατροφικών προτύπων στις ΗΠΑ και αυτό ακριβώς θέλει να αναδείξει η μίνι σειρά, την ξεχασμένη και παραγνωρισμένη αυτή συμβολή.

Φαγητά που μέσω της παγκοσμιοποίησης δεν είναι άγνωστα και σε εμάς φέρνει σε πρώτο πλάνο το High on the Hog, το οποίο βασίζεται στην ακαδημαϊκή δουλειά της Τζέσικα Χάρις, του μεγαλύτερου ονόματος στην επικράτεια της μελέτης της μαύρης μαγειρικής.

«Σε αυτήν τη σειρά ντοκιμαντέρ, ο σεφ και συγγραφέας Στίβεν Σάτερφιλντ ακολουθεί τις ρίζες του αφροαμερικανικού φαγητού σε ένα γευστικό ταξίδι από την Αφρική έως το Τέξας», μας λέει το Netflix στη σύνοψη της σειράς, που θα έχει μία σεζόν.

Η όρεξη έχει ήδη ανοίξει σε όσους αγαπούν τις καλές σειρές μαγειρικής, όπως θα συμβεί εξάλλου και σε όποιον δει το τρέιλερ…