Πάνω από 20 χρόνια έχουν περάσει από την ταινία Selena (1997), με την Τζένιφερ Λόπεζ στον πρωταγωνιστικό ρόλο, και ήταν μάλλον καιρός για το Netflix να γυρίσει την τηλεοπτική εκδοχή του μουσικού φαινομένου.

Η ζωή της θρυλικής αμερικανομεξικανής τραγουδίστριας Selena Quintanilla έγινε σειρά λοιπόν και στις 4 Μαΐου 2021 κατέφτασε και ο δεύτερος κύκλος της Σελίνα: Η Σειρά.

Τι μας λέει; Το success story της Σελίνα και πώς μεταμορφώθηκε από ένα κοριτσάκι του Τέξας σε τεράστια σταρ του πενταγράμμου.

Λένε συχνά πως οι βιογραφικές σειρές είναι δίκοπο μαχαίρι, είτε θα τις αγαπήσει ο κόσμος είτε θα τις μισήσει. Και με τη Σελίνα φαίνεται να συμβαίνουν και τα δυο!

Η superstar του μουσικού ρεύματος Tejano έδωσε την πρώτη ύλη για μια σειρά που παρακολουθούν μεν εκατομμύρια, δεν συμφωνούν ωστόσο όλοι αν είναι καλή ή κακή.

Τη Σελίνα ερμηνεύει ιδανικά η Κρίστιαν Σεράτος (που την ξέρουμε από τα The Walking Dead και Twilight), απαθανατίζοντας στο γυαλί τις δυσκολίες που συνάντησε η νεαρή σταρ τόσο στην προσωπική όσο και την επαγγελματική της ζωή.

Τη βλέπουμε από μικρό κορίτσι μέχρι και την άνοδό της στην απόλυτη δόξα, πριν αυτή η σφαίρα της φίλης της, Γιολάντα, της στερήσει τραγικά τη ζωή το 1995, σε ηλικία μόλις 23 ετών.

Η σειρά είναι εδώ όχι για να πενθήσει, αλλά για να γιορτάσει τη ζωή και τα επιτεύγματα της Σελίνα. Μόνο που το κάνει με τρόπο τουλάχιστον αμφιλεγόμενο.

Ήδη από την πρώτη σεζόν, οι κριτικοί την έλουσαν με αρνητικές κυρίως κριτικές, διατηρώντας επίσης πολύ χαμηλό σκορ στο Rotten Tomatoes.

Κάποιοι βέβαια τη θεωρούν άδικη όλη αυτή την πολεμική, ένα βιογραφικό δράμα είναι εξάλλου που κατάφερε να γίνει επιτυχία για το Netflix. Γιατί τέτοιος κακός χαμός, ρωτούν οι θαυμαστές;

Ίσως γιατί όσοι δεν γνωρίζουν την πραγματική Σελίνα, μια από τις δημοφιλέστερες λατινοαμερικάνες τραγουδίστριες των 90s, δύσκολα θα ταυτιστούν με τη σειρά. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν έχει πράγματα να αγαπήσεις και να εκτιμήσεις.

Είναι απλώς πως κανείς δεν θα σε κακοχαρακτηρίσει αν δεν πατήσεις ποτέ το play. Αν το σκέφτεσαι ωστόσο, πρόκειται για σωστό οικογενειακό δράμα, παρουσιάζοντας ακόμα και τους γονείς της και τον στενό της κύκλο.

Η σειρά έχει την έγκριση της οικογένειας και η αδερφή της Σελίνα, Σουζέτ, βοήθησε ακόμα και στη συγγραφή του σεναρίου.

Η πλοκή ρέει στρωτά και ο δεύτερος κύκλος πιάνει τα πράγματα από εκεί που τα άφησε ο πρώτος.