Το Belvedere RESTAURANT, το εστιατόριο του εμβληματικού ξενοδοχείου Belvedere στο κέντρο της Χώρας της Μυκόνου, φέτος το καλοκαίρι υποδέχεται το κοινό στον ανανεωμένο του χώρο, με ένα νέο, εμπλουτισμένο menu που υπογράφει ο διεθνώς αναγνωρισμένος chef Νίκος Ζερβός.
Στο εστιατόριο Belvedere RESTAURANT, όσοι αγαπούν τη σύγχρονη μεσογειακή κουζίνα απολαμβάνουν αυθεντικές γεύσεις με σύγχρονη προσέγγιση. Με έμπνευση από τη μυκονιάτικη παράδοση, ο chef Νίκος Ζερβός επιλέγει αυστηρά τις πιο φρέσκες πρώτες ύλες καθώς και οργανικά προϊόντα, αναμειγνύοντας τις διεθνείς γαστρονομικές τάσεις και συνθέτει δημιουργικά πιάτα, με έμφαση στο γευστικό αποτέλεσμα, όπου τα συστατικά ισορροπούν και η φαντασία κυριαρχεί.
Από τις γευστικές προτάσεις του Belvedere RESTAURANT ξεχωρίζουν μεταξύ άλλων: το carpaccio τόνου με αυγοτάραχο Μεσολογγίου, η πανακότα κόκκινης πιπεριάς με χτένι, καβούρι & σάλτσα σπανάκι με πορτοκάλι, η σαλάτα σπανακόπιτα με φύλλο ψημένο με στακοβούτυρο και βινεγκρέτ μέλι, τα ντολμαδάκια με μαρούλι γεμιστά με καραβίδα, με πουρέ πατζαριού, μους αυγολέμονου και σιρόπι μαϊντανού, ο μαύρος μπακαλιάρος με ρύζι basmati, βασιλικό, quinoa salsa, μάνγκο και στα γλυκά, η μους μοσχολέμονο και η μους σμυρναίικο κουλούρι, με γαλάκτωμα ελληνικού καφέ και παγωτό λουκούμι.
Ο Νίκος Ζερβός έχει αναγνωριστεί ως ένας από τους πιο σημαντικούς Έλληνες chefs της γενιάς του, με πολυετή πείρα και μεγάλη εξέλιξη. Έχει εργαστεί στις μεγαλύτερες κουζίνες διακεκριμένων ξενοδοχείων και εστιατορίων στην Ευρώπη, δίπλα σε κορυφαίους, πολυβραβευμένους με αστέρια Michelin chefs, όπως οι Ferran Adrià και Joel Robuchon. Έχοντας διατελέσει sous-chef στο βραβευμένο με 2 αστέρια Michelin «L’ atelier de Joel Robuchon» στο Παρίσι, φέτος, ο Νίκος Ζερβός έρχεται στο Belvedere RESTAURANT στη Μύκονο, όπου συνδυάζει τη δημιουργικότητα και την εμπειρία που έχει αποκομίσει με το Μεσογειακό πνεύμα και τη συνεχή αναζήτηση των πιο αγνών πρώτων υλών.
Στο κέντρο της Χώρας της Μυκόνου, το Belvedere RESTAURANT προσφέρει τους πιο εκλεκτές γευστικές προτάσεις σε ένα περιβάλλον με λιτή, ελληνική αισθητική και high-end χαρακτήρα, που το καθιστούν ως ένα από τα κορυφαία σημεία αναφοράς στην γαστριμαργική σκηνή του νησιού, διεθνώς.
Αναλυτικά το Dinner menu:
Ορεκτικά
– Κρέμα κίτρινης πιπεριάς με άρωμα κατσικίσιου τυριού & καραμελέ ντομάτας
– Mille Feuille λαχανικών με μανούρι, λούντζα, λάδι βασιλικού & οξύμελο
– Πανακότα κόκκινης πιπεριάς με χτένι, καβούρι & σάλτσα σπανάκι με πορτοκάλι
– Escalope βοδινού φιλέτου, κρέμα λευκού καρότου & σάλτσα δαμάσκηνο με πιπερόριζα
– Carpaccio αστακού με αρωματικά βότανα & jelly παντζαριού
– Carpaccio τόνου με αυγοτάραχο Μεσολογγίου
– Θαλασσινοί θησαυροί με κρέμα κουνουπίδι, romesco, aioli & μαρμελάδα κόκκινης πιπεριάς
Σαλάτες
– Κιτρινόπτερος τόνος με λαχανικά & sorbet αγγούρι
– Φρέσκα λαχανικά, φοινόκιο, βαλεριάνα, αχλάδια poached σε κρασί & κοπανιστή Μυκόνου
– Σαλάτα σπανακόπιτα, φύλλο ψημένο με στακοβούτυρο & βινεγκρέτ μέλι
– Ταλιατέλες λαχανικών με φρούτα, καπνιστό χέλι, βινεγκρέτ πορτοκάλι & ξύδι γιασεμιού
– Πανδαισία από ντοματίνια, κρητικά ντάκος, πιπεριές πίκλες, ελιές με γεύση ούζου & μους φέτας
Κυρίως Πιάτα
– Μαρουλοντολμάδες γεμιστοί με καραβίδα, πούρες παντζαριού & μους αυγολέμονο
– Σπαγγέτι με σύγκλινο Μάνης & αρσενικό Νάξου
– Κοτόπουλο με μανιτάρια Portobello, σπαράγγια, bucatini & κρέμα παρμεζάνας με άρωμα τρούφας
– Pork belly με σιρόπι σφενδάμου, μέλι, αυγά ορτυκιού & πατάτες confit με ρίγανη
– Rib eye, πουρές πατάτα-αρακά με άρωμα βασιλικού & μαρμελάδα κρεμμυδιού με σμέουρα
– Μαύρος μπακαλιάρος, ρύζι basmati με βασιλικό quinoa salsa μάνγκο & μους μοσχολέμονο
– Σολομός σχάρας, σπασμένες πατάτες με καβούρι, κόλιανδρο & σάλτσα φρούτα του πάθους
Γλυκά
– Μους σμυρναίικο κουλούρι, γαλάκτωμα ελληνικού καφέ & παγωτό λουκούμι
– Στρώμα καρυδόπιτας, σφουγγάρι καρυδιού με άρωμα cognac, παγωτό μέλι & σιρόπι κακάο
– Κρέμα καρύδας με σιρόπι γιασεμιού & σάλτσα πράσινου μήλου
– Σφαίρα σοκολάτας με écrémé gianduja, σάλτσα μοσχολέμονου & παγωτό σμέουρο