Διατηρώντας ανέπαφο στο πέρασμα του χρόνου τον παραδοσιακό τους χαρακτήρα ή δημιουργημένα με σκοπό να ταξιδέψουν πίσω στο χρόνο, τα καφενεία που ακολουθούν στο κέντρο της Αθήνας προσφέρουν αρωματικό ελληνικό καφέ και νόστιμα μεζεδάκια σε όμορφα διαμορφωμένους χώρους με ατμόσφαιρα που κερδίζει αμέσως.

Με τραπεζάκια έξω, καθώς τόσο ο καιρός όσο και οι καταστάσεις το επιβάλλουν, υπόσχονται να σας κάνουν να ζήσετε άκρως αυθεντικές στιγμές με την παρέα.

Σβούρα

Στον πεζόδρομο της Δράκου (νο 8) στο Κουκάκι η Σβούρα δεν είναι ένα ακόμη καφέ. Με εικόνα και κυρίως φιλοσοφία παραδοσιακού καφενείου από το 2010 σερβίρει καφέ και γευστικό πρωινό, ενώ από το μεσημεράκι και μετά, στρώνει τραπέζι για «μεζεδέσματα» με επιλεγμένα προϊόντα από διάφορα σημεία της Ελλάδας (μανούρα Σίφνου, ταλαγάνι Μεσσηνίας, κρητικά πιάτα κ.α.), συνοδεία ελληνικών αποσταγμάτων –τσίπουρο, ούζο, ρακή.

Συντρίμμι

Κρυμμένο σε ένα στενάκι πίσω από τον κεντρικό πεζόδρομο του Θησείου (Αμφικτύονος 33), το Συντρίμμι είναι ένα συνεργατικό καφενείο και φιλοξενείται σε μια πανέμορφη κατοικία του 19ου αιώνα. Η εντυπωσιακή γαλάζια πόρτα ανοίγει και πίσω της προβάλλει ένας χώρος φτιαγμένος με αγάπη και πολύ μεράκι. Ανοιχτό από το πρωί, σερβίρει καφέ και νόστιμους μεζέδες, γλυκόπιοτη ρακή και κρασάκι.

Γλυκύς

Βρίσκεται πίσω από την Πλατεία Κυδαθηναίων (Αγγέλου Γέροντα 2) και αποτελεί σημείο αναφοράς για τους λάτρεις της Πλάκας, με ζεστή ατμόσφαιρα και ανεπιτήδευτο περιβάλλον, σε ένα στέκι που ταξιδεύει στο χρόνο.

Παραδοσιακός ελληνικός για τους μερακλήδες που δεν μπορούν να ξεκινήσουν την ημέρα τους με άλλο τρόπο, νόστιμοι μεζέδες και ουζάκι όσο περνάει η ώρα. Το καλοκαίρι βγάζει τραπέζια στη γραφική πλατειούλα κάτω από τη μουριά και την κληματαριά.

Η Ωραία Ελλάς

Στο Κέντρο Ελληνικής Παράδοσης, στο Μοναστηράκι, βρίσκεται η Ωραία Ελλάς (Μητροπόλεως 59), ένα από τα ομορφότερα παραδοσιακά καφενεία που μπορεί να συναντήσει κανείς στην καρδιά της Αθήνας.

Χώρος που ανασαίνει στην καρδιά του ιστορικού κέντρου και κουβαλά τις μνήμες της συναρπαστικής πορείας του εμπορικού δρόμου, κοιτάζοντας κατάφατσα τον ιερό ναό. Στα μαρμάρινα τραπέζια που έχουν θέα την Πλάκα και την Ακρόπολη, μπορείτε να απολαύσετε ωραίους και πλούσιους μεζέδες, μερακλίδικο καφέ και ελληνικά αποστάγματα.