Με όνομα άκρως ελληνικό το Κόκκιον -ο καρπός του χαρουπιού- δημιουργήθηκε μετά από μακρόχρονη πείρα και εξοικείωση με την ζαχαροπλαστική για να συστήσει στο κοινό της πόλης το παγωτό όπως πρέπει κανείς να το απολαμβάνει. Με ιδιαίτερη γεύση, παρασκευασμένο με εξειδικευμένη τεχνική και μόνο από τις καλύτερες πρώτες ύλες.

Η πολυετής εμπειρία στο κομμάτι της ζαχαροπλαστικής από τον Βασίλη Παπαματθαίου, δημιουργό του παγωτοπωλείου, που βρίσκεται σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους στου Ψυρρή, οδήγησε στην δημιουργία φρέσκου, χειροποίητου παγωτού, με όλα όσα εννοούνται με τις λέξεις «φρέσκο» και «χειροποίητο».

Όλες οι παρασκευές για την δημιουργία του πραγματοποιούνται στο εργαστήριο του Κόκκιον -από το μασκαρπόνε και την μαρμελάδα κόκκινων φρούτων, μέχρι την καραμέλα και τα μπισκότα βουτύρου-, ενώ όλες οι πρώτες ύλες έχουν επιλεγεί αυστηρά με γνώμονα την ποιότητα και προέρχοναι από τις περιοχές που παράγουν το καλύτερο προϊόν στο είδος του.

Για παράδειγμα το γάλα προμηθεύεται από φάρμες της Βόρειας Ελλάδας, τα εσπεριδοειδή από το Άργος, η μαστίχα από τη Χίο, το φυστίκι από το Ιράν (το καλύτερο σε όλο τον κόσμο), η σοκολάτα από τη Γαλλία.

Σορμπέ Κακάο

Εκτός από τις οικείες και γνώριμες γεύσεις που φέρνει ο καθένας στο νου του κάθε φορά που ακούει την λέξη παγωτό -αυθεντικό καϊμάκι με μαστίχα Χίου και βουβαλινό γάλα, φυστίκι με φυστίκι Ιράν, σοκολάτα με γαλλική σοκολάτα με 85% κακάο, παγωτό ανθόγαλο με φρέσκο γάλα από τη Μακεδονία, γιαούρτι με φρέσκο πρόβειο γιαούρτι από το Μανταμάδο Μυτιλήνης- οι πειραματισμοί και οι συνδυασμοί ετερόκλητων υλικών μεταξύ τους, δημιουργούν αναπάντεχα γευστικά αποτελέσματα που συναρπάζουν.

Ποιος μπορεί να πει όχι, λοιπόν, σε μια άρτια παρασκευασμένη μπάλα παγωτού τυρί μασκαρπόνε με περγαμόντο και πετιμέζι, ωμό αμύγδαλο και φασόλι Τόνκα, σοκολάτα γάλακτος 41% κακάο με πορτοκάλι και πιπέρι, αλμυρή καραμέλα ή σορμπέ λεμόνι με λουίζα;

Στον μαυροπίνακα του παγωτοπωλείου, με την ζεστή και κομψή αισθητική, σε καθημερινή βάση αναγράφονται οι γεύσεις που μπορεί κάποιος να δοκιμάσει -24 σταθερές και ένα παρφέ ημέρας (πάστα αμυγδάλου με βερίκοκο, κομματάκια καβουρδισμένου κακάου και ρούμι)- οι οποίες χωρίζονται σε φρούτα, κρέμες, ξηρούς καρπούς και σοκολάτες.

Παγωτό Σοκολάτα με 85 % κακάο & κομμάτια Σοκολάτας, Παγωτό Σοκολάτα γάλακτος με Πορτοκάλι & Πιπέρι

Φυσικά, οι νέοι γευστικοί συνδυασμοί βασισμένοι στις φρέσκες πρώτες ύλες της εποχής και οι συνεχείς πειραματισμοί αποτελούν μέρος της καθημερινότητας της ομάδας του Κόκκιον.

Σεβόμενοι τις ανάγκες και τις διατροφικές συνήθειες των πελατών τους, ωστόσο, εδώ παρασκευάζονται σορμπέ χωρίς λακτόζη για τους ένθερμους υποστηρικτές του βιγκανισμού όπως σορμπέ ροδάκινο- βερίκοκο- δενδρολίβανο, σοκολάτα ή μανταρίνι- τζίντζερ κ.α. Η τέλεια υφή τους προκαλεί θετικές εντυπώσεις, καθώς το σορμπέ εδώ παρασκευάζεται όπως πρέπει και όχι όπως το έχουμε συνηθίσει.

Γλυκά ΚΟΚΚΙΟΝ (από αριστερά προς τα δεξιά): Μηλόπιτα με Καραμέλα & κανέλλα, Κρέμα Λεμόνι με Παπαρουνόσπορο, Τιραμισού με χειροποίητο Τυρί Μασκαρπόνε, Προφιτερόλ, Κρέμα Σοκολάτα με Σοκολάτα & καρδιά Σοκολάτας

Το παγωτό σερβίρεται σε χωνάκι και κυπελάκι (από 2,50 ευρώ), ενώ διατίθενται συσκευασίες και για το σπίτι, οι οποίες διατηρούνται σε χαμηλότερη θερμοκρασία από την σερβιριζόμενη, έτσι ώστε το παγωτό να φτάνει στον προορισμό του στην κατάσταση που πρέπει.

Οι εκπλήξεις, ωστόσο, δεν σταματάνε, καθώς στο Κόκκιον παρασκευάζονται και φρέσκα, χειροποίητα γλυκά ημέρας, με την ίδια ακριβώς φιλοσοφία: έμφαση στη γεύση, την ποιότητα της πρώτης ύλης και την τεχνική.

Σορμπέ Ροδάκινο, Βερίκοκο & Δενδρολίβανο, Σορμπέ Λεμόνι & Λουίζα σε συσκευασία 600 γρ. take away

Σερβιρισμένα σε γυάλινα, αεροστεγή, ατομικά βαζάκια για να διατηρούνται ολόφρεσκα και να μην αλλοιώνεται η γεύση τους, μεταξύ άλλων διατίθενται προφιτερόλ με χειροποίητα choux, τιραμισού με τυρί μασκαρπόνε δικής τους παραγωγής, ελαφριά κρέμα λεμόνι με παπαρουνόσπορο, μπαμπά με ρούμι και φρούτα εποχής, μηλόπιτα με καραμέλα και κανέλα.

Από τις προτάσεις του δεν θα μπορούσε να λείπει και μια τούρτα, σε semifreddo εκδοχή, με μπισκότο και κρέμα βανίλιας και επικάλυψη λεμόνι, κόκκινα φρούτα ή σοκολάτα. Διατίθεται τόσο σε οικογενειακή όσο και σε ατομική εκδοχή.

Αν, λοιπόν, είστε λάτρεις των φίνων γεύσεων και θέλετε να βιώσετε την μοναδική γευστική εμπειρία του φρέσκου χειροποίητου παγωτού που έχει να σας προσφέρει το Κόκκιον δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε το μικρό παγωτοπωλείο και να απολαύσετε το παγωτό έτσι ακριβώς όπως του αξίζει!

Φωτογραφίες: © 2020 ΚΟΚΚΙΟΝ

Πληροφορίες

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα- Παρασκευή: 08.00-00.00, Σάββατο- Κυριακή: 10.00-00.00

Δεκτές παραγγελίες για λιανική και χονδρική, καθώς και catering.

Πρωτογένους 2, Αθήνα

Τηλ. 6981563511

www.kokkion.com

kokkionicecream