Στο θέατρο Χώρα παρουσιάζεται η απρόβλεπτη κωμωδία του John Godber, «Τα Μούτρα», σε μια απολαυστική μετάφραση του Βασίλη Ρίσβα και της Δήμητρας Σακαλή. Η ευρηματική σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη και το εκρηκτικό ταπεραμέντο των τεσσάρων πρωταγωνιστών, συνθέτουν μια συναρπαστική παράσταση, γεμάτη χιούμορ, ρυθμό και μουσική.

«Τα Μούτρα» συμβαίνουν τη νύχτα: τσαμπουκαλεμένα ατίθασα αγόρια (το αλκοόλ φτιάχνει εκρηκτικό μίγμα με την τεστοστερόνη), μεθυσμένα, προκλητικά κορίτσια που άλλον γουστάρουν, άλλος τις θέλει και μ’ άλλον είναι, συν όλα τα είδη της ανθρώπινης ράτσας: απ’ τον ώριμο εραστή που επιδεικνύει το πούρο και το Armani για να χτυπήσει καμιάν αδέσποτη γκόμενα, μέχρι τον πιτσιρικά που ψάχνει, ψάχνεται και τον ψάχνουν οι δικοί του. Απ’ την άπειρη φοιτήτρια που βγήκε με το ζόρι να διασκεδάσει με τις φίλες της, μέχρι τη fifty-plus κούγκαρ με το αχόρταγο μάτι.

Σ’ αυτό το μεταμεσονύχτιο τσίρκο (μπομπάτο αλκοόλ, μπιτάτη μουσική και μοδάτη αμφίεση) τα τέσσερα «Μούτρα», προικισμένα πέραν των άλλων ΚΑΙ με υποκριτικό ταλέντο, παίζουν όλους τους ρόλους για να μας δείξουν τι συμβαίνει όταν οι ξενέρωτοι πέφτουν για ύπνο, ενώ οι διψασμένοι για σεξ και στρίμωγμα παίρνουν σβάρνα τα νυχτομάγαζα.

Τα μούτρα κάνουν face control στην καθημερινότητα μας. Είναι συναρπαστικό αλλά και συνάμα διασκεδαστικό να αναγνωρίσεις ανθρώπους της διπλανής πόρτας. Κάποιον που έχουμε συναντήσει στη ζωή μας, που έχουμε αγαπήσει, που έχουμε μισήσει, που έχουμε απομυθοποιήσει, που έχουμε αποβάλλει από την ζωή μας.

Θεατές και ηθοποιοί γίνονται μια μεγάλη παρέα. Το αποτέλεσμα είναι μια γιορτή, ένα πάρτυ, μια κωμωδία που τα… σπάει!

Τελευταίες παραστάσεις Τετάρτη 22 Ιανουαρίου – Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014.

Παραστάσεις:
Τετάρτη: 20:00
Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή: 21.15

Μετάφραση – Διασκευή: Βασίλης Ρίσβας – Δήμητρα Σακαλή
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης

Τα εξέχοντα μούτρα είναι ο Φάνης Μουρατίδης, ο Σωκράτης Πατσίκας, ο Δημήτρης Μακαλιάς και ο Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος.

Το Θέατρο Χώρα βρίσκεται Αμοργού 20 στην Κυψέλη. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 8673 945