Μια μεγάλη έκπληξη είχαν να επιδείξουν τα Όσκαρ 2020, καθώς η νοτιοκορεάτικη ταινία «Παράσιτα» («Parasite»), ένα υβρίδιο θρίλερ και διαβρωτικής μαύρης κωμωδίας για τις κοινωνικές ανισότητες στη σύγχρονη Σεούλ, κατάφερε να πετύχει τελικά κάτι που δεν είχε ξανασυμβεί ποτέ στο Hollywood, να αποσπάσει το αγαλματίδιο για την καλύτερη ταινία.

Αντίθετα, τη μεγαλύτερη απογοήτευση πρέπει να βίωσαν οι συντελεστές της ταινίας «Ο Ιρλανδός», με τον Μάρτιν Σκορσέζε να γυρίζει με άδεια χέρια στο σπίτι του από την 92η Τελετή Απονομής των βραβείων Όσκαρ. Ο ίδιος, πάντως, «χορτάτος» από στιγμές δόξας και αναγνώρισης δεν φάνηκε να πτοείται, όπως απέδειξε με μια φωτογραφία που δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

Ο 77χρονος σκηνοθέτης πήρε τον σκύλο του στο ένα χέρι και το Sonny Bono Visionary Award που είχε κερδίσει στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών του Παμλς Σπρινγκς στο άλλο. Πήρε την ανάλογη πόζα μπροστά από τον φακό και απαθανάτισε τη στιγμή, η οποία χωρίς να συνοδευθεί με λόγια, βγάζει το χιούμορ που τον χαρακτηρίζει.

«Ο Ιρλανδός» που κόστισε στο Netflix 175 εκατομμύρια δολάρια, ήταν υποψήφιος για δέκα Όσκαρ, ωστόσο δεν πήρε ούτε ένα αγαλματίδιο.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Martin Scorsese (@martinscorsese_) on