H κόντρα του streaming κολοσσού με το παραδοσιακό Χόλιγουντ κλιμακώθηκε ακόμα περισσότερο, κι αυτή τη φορά αφορμή ήταν ο Μπράντλεϊ Κούπερ.

Ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ πήρε την επόμενη σκηνοθετική δουλειά του και από την Paramount μετακόμισε στο Netflix. Όπου θα έχει πια ως παραγωγούς τους Μάρτιν Σκορσέζε, Στίβεν Σπίλμπεργκ και Τοντ Φίλιπς.

Ο Μπράντλεϊ είχε ανακοινώσει ήδη από το 2018 πως θέλει να κάνει ταινία τη ζωή του Λέοναρντ Μπέρνστιν, του θρυλικού συνθέτη του «West Side Story». Το «Bernstein» είναι ένα one-man show του Κούπερ, καθώς θα πρωταγωνιστεί, θα σκηνοθετεί και θα συνυπογράφει το σενάριο.

Αυτά ήταν ήδη γνωστά, μόνο που προσφάτως είχαμε μια εξέλιξη. Μια σωστή βόμβα δηλαδή. Ο Μπράντλεϊ παίρνει την ταινία του και την πάει στο Netflix, όπως ακριβώς έκανε και ο Σκορσέζε με τον «Ιρλανδό» του δηλαδή, ρίχνοντας άλλο ένα μεγάλο άκυρο στην Paramount.

Το «Bernstein» θα μας διηγηθεί πάνω από 30 χρόνια από τη θυελλώδη ζωή του οσκαρικού συνθέτη, εστιάζοντας στην προσωπική του ζωή και τον γάμο του. Ο Κούπερ έπεισε τους κληρονόμους του συνθέτη να του δώσουν τα δικαιώματα και στο φιλμ, που θα βγει το 2021, συνεργάζονται και τα τρία παιδιά του Μπέρνστιν.

Πώς και γιατί συνέβη η αναποδιά για την Paramount δεν είναι γνωστό. Ξέρουμε πάντως πως το χολιγουντιανό στούντιο είχε βάλει την ταινία σε προτεραιότητα ήδη από τον Μάιο του 2018.

Το Netflix, για να μπει προφανώς ακόμα περισσότερο στο μάτι της Paramount, σκοπεύει να διανείμει μαζικά το φιλμ στους κινηματογράφους, πριν το φέρει στην πλατφόρμα του.