Αν έχετε νοσταλγήσει το φαγητό της μαμάς, οι γευστικές διευθύνσεις που ακολουθούν στην καρδιά της Αθήνας θα σας μυήσουν στα μυστικά της μαμαδίστικης κουζίνας.

Πιάτα που μυρίζουν… μανούλα λοιπόν και παρασκευάζονται με περισσό μεράκι και αγάπη για όλους εσάς που έχετε σε μεγάλη εκτίμηση την ελληνική, παραδοσιακή κουζίνα.

Ροζαλία

Συνώνυμη με τον πεζόδρομο της Βαλτετσίου (νο 54) στα Εξάρχεια, η Ροζαλία αποτελεί σταθερή αξία για τους λάτρεις του κέντρου από το 1978. Η παραδοσιακή ταβέρνα με την φημισμένη της αυλή (με ανοιγοκλειόμενη οροφή αναλόγως τον καιρό), φέρνει τα ορεκτικά σε δίσκο για να διαλέξετε εκείνα της αρεσκείας σας. Μεγάλη ποικιλία σε κρεατικά και μαγειρευτά.

Το Καλντερίμι

Οι περισσότεροι γνωρίζουν την Πλατεία Αγίων Θεοδώρων στο κέντρο της Αθήνας, πίσω από το πάρκινγκ στην Πλατεία Κλαυθμώνος, από το επιτυχημένο και πολυσυζητημένο Odori Vermuteria di Athene, αλλά και το πιο νέο Guartier d’ Athenes.

Οι πιο «ψαγμένοι», τουλάχιστον γευστικά, ωστόσο, οφείλουν να γνωρίζουν το οινομαγειρείο το Καλντερίμι, το οποίο λειτουργεί εδώ πριν από κάθε άλλο στέκι στην πλατεία. Σπιτικά φαγητά με αγνές πρώτες ύλες για όλους τους (πιστούς) θαμώνες του, με 7-10 μαγειρευτά την ημέρα, 3-4 ψάρια ημέρας, αλλά και ένα a la carte menu που συμπεριλαμβάνει κυρίως ψητά.

Η Ήπειρος

Μια από τις πιο καλτ διευθύνσεις και ένα από τα θρυλικά ξενυχτάδικα της πόλης, μέσα στη Βαρβάκειο Αγορά. Ψυχή της Ηπείρου η Ράνια που συνεχίζει με αγάπη και μεράκι την παράδοση που ξεκίνησε ο πατέρας της Τζίμης, μυώντας στα μυστικά των αυθεντικών, ηπειρώτικων συνταγών, ελαφρώς πειραγμένων με μια γαλλική νότα.

Σημείο αναφοράς του οινομαγειρείου –τι άλλο;– οι ζεστές και χορταστικές σούπες του, που γίνονται καθημερινά ανάρπαστες. Στα συν και τα γευστικά μαγειρευτά που θα σας κάνουν να γλείφετε τα δάχτυλά σας.