Ενδιαφέροντα masterclasses από κορυφαίους επαγγελματίες του χώρου θα αποτελέσουν και τις τρείς ημέρες του Athens Coffee Festival (28-30.09, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων) το σημείο συνάντησης των επισκεπτών του.
Κατά την διάρκεια των Coffee Masterclasses, θα παρουσιαστούν όλες οι νέες τάσεις που κυριαρχούν στη σύγχρονη διεθνή σκηνή του καφέ ενώ παράλληλα θα συζητηθούν και θα αναλυθούν οι προβληματισμοί που απασχολούν την παγκόσμια βιομηχανία του καφέ.
Η θεματολογία θα είναι ευρεία και θα κινείται από το μέλλον της παραγωγής του καφέ, το αρωματικό δυναμικό και το γευστικό προφίλ των ωμών και των καβουρδισμένων κόκκων έως την ιταλική παράδοση του espresso και την πρόκληση του specialty coffee.
Ένα μέρος της θεματολογίας θα είναι πιο στοχευμένη στους επαγγελματίες του κλάδου ενώ κάποιες παρουσιάσεις θα είναι πιο «δόκιμες» για το ευρύ κοινό. Τα masterclasses θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα Innovathens στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.
Workshops για τους επαγγελματίες του καφέ
Κορυφαία στελέχη της αγοράς, AST εκπαιδευτές και διακεκριμένοι επαγγελματίες θα μιλήσουν για τις τρέχουσες εξελίξεις, τις σύγχρονες ιδέες και την υλοποίησή τους, μέσα από διαδραστικές παρουσιάσεις και επιδείξεις ειδικά για τους επαγγελματίες του χώρου.
Όλα τα φλέγοντα θέματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος barista αλλά και ο επιχειρηματίας της καφεστίασης, θα τεθούν επί τάπητος ενώ παράλληλα θα παρουσιαστούν νέες τάσεις και προτάσεις που μπορούν να κάνουν πιο ανταγωνιστική την επιχείρηση τους και να προσφέρουν μία νέα ξεχωριστή εμπειρία στον πελάτη και καταναλωτή.
Ενημερωτικά σεμινάρια για καταναλωτές
Για ακόμη μία χρονιά το Athens Coffee Festival θα φιλοξενήσει πλήθος σεμιναρίων και εξειδικευμένων παρουσιάσεων γύρω από τον καφέ για τους «ανήσυχους» coffee lovers που θέλουν συνεχώς να εξελίσσουν την εμπειρία του καφέ… στο σπίτι ή που θέλουν να αποκτήσουν περαιτέρω γνώσεις προκειμένου να επιλέγουν ποιοτικό προϊόν που ταιριάζει στις δικές τους γεύσεις.
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των Coffee Masterclasses:
Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου
12:00-12:45 | Καφές και Νερό – Δημιουργία συνταγών
Ομιλητής: Γιώργος Μακρόπουλος / Nestlé Professional
13:00-13:45 | Cappuccino, Latte, Flat white και freddo cappuccino: Όλα για τους καφέδες με γάλα
Ομιλητής: Θωμάς Τασούλας / Alpha Kaffe
14:00-14:45 | Farmers Camp: Πρωτότυπη εκπαίδευση σε φάρμες καφέ
Ομιλητής: Κώστας Καλαφατάς / Samba Café
15:00-15:45 | PANEL: Βarista- Ιδιοκτήτης καφέ… Ποιο το μυστικό της επιτυχίας;
Ομιλητές: Κώστας Μπισούκης, Μιχάλης Πιπέρης, Γιώργος Τσιμωτάς / Burbon Specialty Coffees
16:00-16:45 | Διαφορετικά προφίλ ψησίματος στον ίδιο καφέ – Δοκιμή σε φίλτρου
Ομιλητής: Κωνσταντίνος Περπινιάς / Mr Bean
17:00-17:45 | Ο ρόλος της ποιότητας του καφέ και πώς αυτή επηρεάζει το τελικό φλιτζάνι
Ομιλήτρια: Rene Fleischer / Volcafe
18.00 – 18.45 | Οργανικός καφές με γανόδερμα
Ομιλητής: Γιώργος Κουτσούκος / DXN
Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου
12:00-12:45 | Επιλέγοντας ανάμεσα στους διάφορους τύπους εσπρεσομηχανών για το σπίτι
Ομιλητής: Παναγιώτης Νίκας / Coffeexpert
13:00-13:45 | Το «κοινωνικό πρόσωπο» του καφέ από το φυτό μέχρι τον καταναλωτή
Ομιλητής: Βασίλης Τάρταρης / Taresso
14:00-14:45 | Καθαριότητα και Υγιεινή Μηχανών Καφέ
Ομιλητής: Κωνσταντίνος Τσεκούρας / WS Karoulias
15:00-15:45 | PANEL: Ανεξάρτητο καφέ ή αλυσίδα; Τα υπέρ και τα κατά της κάθε περίπτωσης
Ομιλητές: Φάνης Λέκκος / Nestlé Professional, Στέλιος Ρουμελιώτης / Coffee Lab, Παναγιώτης Χάσκος / Luigi Ltd
16:00-16:45 | Degass, μια διαδικασία απαραίτητη για την ποιότητα των κόκκων
Ομιλητής: Γιώργος Μωραΐτης / Maui Gourmet – Caffe Del Doge
17:00-17:45 | Πώς μπορείτε να κάνετε την επιχείρησή σας έναν αληθινό προορισμό; Ομιλητής: Χρήστος Ζαμανάκης / Dimello – Kafea Terra
Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου
13:00-13:45 | Indonesian coffee
Ομιλητής: Eκπρόσωπος της Πρεσβείας Ινδονησίας
14:00-14:45 | Καφές φίλτρου / Μέθοδοι Παρασκευής
Ομιλητής: Στάθης Κορέμτας / Taf Coffee Roasters
15:00-15:45 | PANEL: Ποιες ποικιλίες και τύπους τσαγιού να διαλέξω για την επιχείρησή μου; Ποια τα φετινά trends;
Ομιλητές: Βαγγέλης Κωνσταντίνου / Ahmad Tea, Κίμωνας Παπαπαναγιώτου / GUSTO, Βασίλης Σέμπος / Elixir Tea
16:00-16:45 | Προτάσεις για πρωινό, brunch, σάντουιτς και συνοδευτικά καφέ
Ομιλητής: Μιχάλης Ντουνέτας / Délifrance
17:00-17:45 | Το φαινόμενο του channeling στον καφέ
Ομιλητής: Νίκος Μίχας / WS Karoulias
Οι ώρες λειτουργίας του φεστιβάλ είναι Σάββατο 28.09 από τις 10.00- 22.00, Κυριακή 29.09 από τις 10.00- 22.00 και Δευτέρα 30.09 από τις 12.00- 21.00.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το site Athens Coffee Festival