Ένας καφές στο κέντρο πάντα αποτελεί ιδανική αφορμή για μια έξοδο με την παρέα. Πόσο μάλλον τώρα, μετά την επιστροφή σας από τις διακοπές που θέλετε να βρεθείτε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα και να πείτε όλες τις λεπτομέρειες των καλοκαιρινών σας διακοπών από κοντά.

Ακολουθούν καθιερωμένα στέκια με κρυφές αυλές και τραπεζάκια σε πεζόδρομους, μαξιλάρες σε σκαλάκια και υπέροχους χώρους που ενδείκνυνται για την συγκεκριμένη περίπτωση.

Tazza

Το μαγαζί- έκπληξη στον πεζόδρομο της Πετράκη, μεταξύ Ερμού και Μητροπόλεως, στο κέντρο της Αθήνας. Ισορροπώντας αρμονικά μεταξύ της ρετρό αισθητικής και της μοντέρνας διάθεσης που χαρακτηρίζει την εκπληκτική διακόσμησή του, πρόκειται για μια all day επιλογή, γεμάτη σχεδόν για πάντα, για καφέ, lunch break ή ένα ποτήρι κρασί το βραδάκι.

Third Place

Στην καρδιά του ιστορικού κέντρου, επί της Απόλλωνος (νο 23Β), το Third Place δημιουργήθηκε για να αποτελέσει στέκι για τους λάτρεις του specialty coffee. Με μίνιμαλ βιομηχανικό design σε γκρι τόνους και pop χρωματιστές πινελιές, διαθέτει εξειδικευμένο προσωπικό και premium προϊόντα, ενώ εστιάζει στις διάφορες τεχνικές παρασκευής καφέ.

TAF / The Art Foundation

Ο πολιτιστικός χώρος TAF / The Art Foundation στεγάζεται σε ένα παλιό οίκημα επί της Νορμανού (νο 5), στο Μοναστηράκι, γνήσιο δείγμα αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα. Το κτίριο φιλοξενεί σήμερα εκθέσεις και workshops στην γκαλερί του πρώτου ορόφου.

Στο κέντρο της εσωτερικής του αυλής βρίσκεται το αγαπημένο all day cafe-bar της πόλης, περιστοιχισμένο από μικρά δωμάτια που κατά καιρούς χρησιμοποιούνται για πειραματικά projects. To μενού περιλαμβάνει κρύα πιάτα με επιλεγμένα τοπικά προϊόντα. Οι επιλογές της μουσικής κινούνται γύρω από την jazz, ενώ είναι εμφανείς οι επιρροές από τη soul και τη funk σκηνή.

Γιασεμί

Αν ένα στέκι βγάζει την αύρα της παλιάς γειτονιάς και ξυπνά μνήμες από τα παλιά, αυτό δεν είναι άλλο από το πολυφωτογραφημένο (πλέον) Γιασεμί, στα σκαλάκια της Μνησικλέους στην Πλάκα. Με έπιπλα και διακόσμηση που φέρνει στο νου εικόνες από παλιά αθηναϊκά σπίτια, σερβίρει σπιτικά γλυκά (κορυφαία η πορτοκαλόπιτα), αχνιστό καφέ και αρωματικό ρακόμελο.

Ένα από τα πιο νοσταλγικά και ρομαντικά στέκια στην πόλη, που κάθε Αθηναίος αξίζει να επισκεφτεί. Προτιμήστε μέρες και ώρες που δεν είναι αιχμής, για να βρείτε να καθίσετε ευκολότερα.

Lotte

Με τη γουστόζικη αισθητική και την vintage ατμόσφαιρα που το χαρακτηρίζουν μεταφέρει αυτόματα στη γραφική γειτονιά του Marais, στο Παρίσι. Κουκλίστικο και μικροσκοπικό το Lotte, επί της Τσάμη Καρατάσου πολύ κοντά στο Μουσείο Ακρόπολης, σερβίρει σπιτικά γλυκά ημέρας, αλμυρές τάρτες και κάποιες κρύες επιλογές. Ρετρό μουσικές προτάσεις δένουν αρμονικά με το παλιακό σκηνικό του αγαπημένου bistro.