Ανακαλύψτε τα γευστικά διαμαντάκια που κρύβονται σε υπέροχες ταράτσες σε διάφορες γειτονιές της πόλης και αποκτήστε νέα στέκια για τις εξόδους με την παρέα.

Νόστιμα πιάτα βασισμένα στην αυθεντική κρητική κουζίνα, γεύσεις που μένουν στη μνήμη για την απλότητα και το μεράκι με το οποίο έχουν μαγειρευτεί, πίτσες και ζυμαρικά με πρωτότυπες πρώτες ύλες στα όσα αξίζει να δοκιμάσετε.

Ταβέρνα του Διοματάρη

Η Ταβέρνα του Διοματάρη στα Πετράλωνα (Δημοφώντος 80) ήρθε από τα Χανιά για να μυήσει τους Αθηναίους στα μυστικά της αυθεντικής κρητικής κουζίνας. Στη δροσερή ταράτσα του θα φάτε ευωδιαστά καλτσούνια, πατάτες με στάκα, κατσικάκι τσιγαριαστό, γαμοπίλαφο, απάκι, μπουρέκι χανιώτικο με πατάτες και κολοκύθια και άλλες νοστιμιές. Συνοδεύστε την παραγγελία μας με κρασί μαρουβά και ρακή που έρχεται απευθείας από την Κρήτη.

Mystic Καλλιμάρμαρο

Το εστιατόριο Mystic Καλλιμάρμαρο φιλοξενείται στο κτίριο όπου για δεκαετίες ολόκληρες βρισκόταν η ταβέρνα Μεγαρίτης, μία από τις πιο ιστορικές του Παγκρατίου (Φερεκύδου 2) με πολλές δεκαετίες λειτουργίας στην «πλάτη» της.

Με την φιλοσοφία του να διατηρείται η ίδια με το ομώνυμο κατάστημα των Εξαρχείων και τις φημισμένες πίτσες από αλεύρι βιολογικής κάνναβης (πρωτοτυπία σε ολόκληρη την Ελλάδα) να αποτελούν σημείο αναφοράς του, σερβίρει, επίσης, φρέσκα, χειροποίητα ζυμαρικά αλλά και γευστικές προτάσεις με ιδιαίτερες πρώτες ύλες.

Δεν είναι λίγες οι φορές που κατά την διάρκεια του δείπνου στην ταράτσα γίνονται προβολές ταινιών από τον βωβό κινηματογράφο. Διαθέτει και ντελικατέσσεν με ελληνικά προϊόντα.

Ραδιουργίες

Ακριβώς κάτω από το άλσος Δεξαμενής στα Άνω Πετράλωνα (Κοίλης 33), οι Ραδιουργίες είναι ένα μαγαζί φτιαγμένο από νέους ανθρώπους με μεράκι. Από την κουζίνα του βγαίνουν νόστιμα πιάτα με απλά υλικά, ενώ το άφθονο τσίπουρο και τα λαϊκά ή ρεμπέτικα ακούσματα δημιουργούν μια ωραία ατμόσφαιρα. Highlight η όμορφη ταράτσα που λειτουργεί τους καλοκαιρινούς μήνες.