Μία ή και περισσότερες μπάλες παγωτού αποτελούν πάντα ιδανική επιλογή για ένα δροσιστικό διάλειμμα στη διάρκεια της ημέρας.

Από τη Δροσιά μέχρι τη Βουλιαγμένη επιλέξτε το στέκι που βρίσκεται πιο κοντά σας ή εκείνο που ανταποκρίνεται στα γούστα σας και κάντε το πιο απολαυστικό break.

Le Greche

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μία –ή και περισσότερες– μπάλα αυθεντικού ιταλικού gelato; Στο Le Greche στο Σύνταγμα (Μητροπόλεως 16) τα παγωτά συνδυάζουν την ιταλική τεχνογνωσία με τις αυθεντικές, ελληνικές πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή τους και συνδυάζονται ιδανικά με κορυφαία συστατικά από την Ιταλία. Από τις γεύσεις- συνώνυμο του Le Greche το φιστίκι, όπως ακριβώς το παρασκευάζου και στην Ιταλία.

Bufala Gelato

Στο Bufala Gelato gelateria στην Πλατεία Εσπερίδων στη Γλυφάδα θα δοκιμάσετε παγωτό παρασκευασμένο από 100% βουβαλίσιο γάλα και φυσικά συστατικά. Εδώ η έμφαση δίνεται στη γεύση αλλά και την διατροφική αξία που ακολουθεί όλα τα προϊόντα, γι’ αυτό και η φιλοσοφία της λειτουργίας του Bufala Gelato αντιτίθεται στη μαζική παραγωγή.

Μην χάσετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε από κοντά το «live show» που πραγματοποιείται με φρέσκο παγωτό ημέρας πάνω σε παγωμένο μάρμαρο με προτάσεις που δελεάζουν και τον πιο απαιτητικό πελάτη. Εάν θελήσετε να δοκιμάσετε κάτι πιο απλό, μπορείτε να επιλέξετε φρέσκο χωνάκι με μια μπάλα παγωτό Bufala ή κάποια από τις ποικίλες γεύσεις gelato.

Mucca

Η Mucca, στο κέντρο της Νέας Ερυθραίας (Χαριλάου Τρικούπη 146 & Στροφυλίου), παρασκευάζει στο εργαστήριό της αυθεντικό ιταλικό παγωτό (gelato artigianale στα ιταλικά) παραδίδοντας μαθήματα… γευσιγνωσίας! Η αυθεντική gelateria διαθέτει 40 διαφορετικές γεύσεις, κλασικές και πιο ιδιαίτερες οι οποίες εναλλάσσονται συχνά, αναλόγως την εποχή και τις πρώτες ύλες.

Το gelato artigianale παρασκευάζεται αποκλειστικά από φρέσκο γάλα και φρούτα, χωρίς προσθήκη σκόνης ή χημικών γεύσεων, και ξεχωρίζει για την κρεμώδη υφή του. Το «σώμα» του λιώνει στο στόμα σας από την πρώτη κιόλας στιγμή, αναδεικνύοντας τα φυσικά αρώματα και την προσεγμένη γεύση του.

The Ice Cream Shop

Αν αγαπάτε το αυθεντικό ιταλικό παγωτό, τότε πρέπει να κάνετε μια στάση στο The Ice Cream Shop, πάνω στην Πλατεία στο Μοναστηράκι, απέναντι από το μετρό. Καθημερινά ολόφρεσκες γεύσεις παγωτού που δελεάζουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο βρίσκονται στη διάθεσή σας.

Στο Ice Cream Shop θα δοκιμάσετε, πέραν των κλασικών, ποικίλες άλλες γεύσεις πασπαλισμένες με φαντασία και σεβασμό στην πρώτη ύλη, απαλλαγμένες από χρωστικές ουσίες, αρώματα κ.λπ. Θα ξεχωρίσετε τη γεύση μπανάνα (αν είστε του φρούτου) και τη σοκολάτα domori (62άρα από το Εκουαδόρ).

Waffle House

Ποια καλύτερη αφορμή για να κατηφορίσετε στη Βουλιαγμένη –αν δεν είστε των νοτίων– από την περίφημη βάφλα του Waffle House (Λεωφ. Ποσειδώνος 17); Ο συνδυασμός της λαχταριστής φρεσκοψημένης βάφλας του φημισμένου spot με την θέα στη θάλασσα. Δοκιμάστε οπωσδήποτε και κάποια από τις ποικίλες και εξαιρετικές, σπιτικές γεύσεις παγωτού. Μπορείτε να επιλέξετε το Waffle House, επίσης, και για χαλαρό ποτό το βράδυ με τους φίλους.

Ice Roll

Η πρωτοτυπία του concept του IceRoll (Αθηνάς 2) στο Μοναστηράκι, εδώ και ενάμιση χρόνο κάνει το γύρο της χώρας κερδίζοντας ολοένα και περισσότερο κοινό. Φρέσκο γάλα, φρέσκα φρούτα και τα αγαπημένα σας υλικά τοποθετούνται σε μία παγωμένη πλάκα και μετατρέπονται σε λαχταριστό παγωτό σε ρολάκια, μπροστά στα μάτια. Μια καινοτόμα και ιδιαίτερη πρόταση παγωτού, που γίνεται ανάρπαστη όλες τις εποχές του χρόνου.

Troufa

Γαλλική γαστρονομική αρετή συνδυασμένη με τα πιο αγνά υλικά, δημιουργεί έναν κατάλογο προϊόντων που δεν είναι απλά αυθεντικά, αλλά και υγιεινά και ζωντανά με γεύση. Η πραγματική υπογραφή και οι ρίζες της Troufa, λοιπόν, στη Δροσιά (Λεωφ. Θησέως 4) βρίσκονται στη γαλλική, κυρίως, ζαχαροπλαστική.

Φημίζεται τόσο για τα κλασικά γλυκά όπως τα εκλέρ, τάρτες, προφιτερόλ, τούρτες Giandujia, όσο και για τις καινοτόμες συνταγές, όπως η τούρτα exotic με σαμπαγιόν βανίλια και φρούτα του δάσους και όλα αυτά φτιαγμένα σε μια ισορροπία γεύσης και σύστασης. Τις καλοκαιρινές ημέρες, και όχι μόνο, σερβίρει σούπερ δροσιστικό και απολαυστικό παγωτό.