Δεν είναι μόνο το κέντρο της Αθήνας που ξεχωρίζει για τα ωραία στέκια του. Σε όλες τις περιοχές της Αττικής θα ανακαλύψετε μικρούς «θησαυρούς» τους οποίους θα μετατρέψετε σε σημεία αναφοράς της παρέας.

Από το Μαρούσι μέχρι τη Γλυφάδα και από τη Νέα Φιλαδέλφεια έως τον Πειραιά θα βρείτε αξιόλογα μαγαζιά που δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα εκείνα του κέντρου. Πρόκειται για ιδανικές επιλογές για καφεδάκι ή ένα διάλειμμα, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Tarte Tatin

Το όνομά του οφείλεται στην ανάποδη τάρτα μήλου (στα γαλλικά) η οποία δημιουργήθηκε μετά από μια απροσεξία της μαγείρισσας Stephanie Tatin. Το νέο γαλλικού τύπου μπιστρό που βρίσκεται στο κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας (Λεωφόρος Δεκελείας 118), εμπνέεται για τις δημιουργίες του μενού του από την γαλλική κουζίνα, προσαρμόζοντας τις συνήθεις των Γάλλων στη δική μας καθημερινότητα.

Εδώ όλα είναι χειροποίητα, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ποιότητα των πρώτων υλών. Γλυκές και αλμυρές τάρτες, χειροποίητα γλυκά, τρεις επιλογές σε κις λορέν και ζεστά fondue στα όσα κεντρίζουν το ενδιαφέρον από τον κατάλογο.

Faltso

Ένα από τα πιο αξιόλογα μπαρ στα βόρεια προάστια βρίσκεται στο Μαρούσι και εντοπίζεται σε έναν κάθετο πεζόδρομο, της Ερμού (Ηλία Διάμεση 5-7). Το Faltso είναι cool και φιλικό, διαθέτει έναν υπέροχο χώρο, ενώ από την άνοιξη και μετά η φανταστική αυλή του αποτελεί σημείο αναφοράς για τους κατοίκους της περιοχής. Άψογη ατμόσφαιρα, που ενισχύεται από τις ωραίες μουσικές. Στα συν η ενημερωμένη κάβα, με πρωταγωνιστή το τζιν, αλλά και τα εξαιρετικά cocktails.

Mardi

Ανάμεσα σε επιβλητικά νεοκλασικά κτίρια στην καρδιά του Πειραιά (Πλάτωνος 3) βρίσκεται μια αυλή όπου μπορείτε να απολαύσετε τον πρωινό καφέ ή το χαλαρό, βραδινό κρασί σας. Το Mardi είναι μια πραγματική όαση στην καρδιά της πόλης για να χαλαρώσετε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας σε έναν απρόσμενο χώρο που σίγουρα δεν περιμένατε να συναντήσετε στο συγκεκριμένο σημείο.

Su Casa

Με μότο του το «Σπίτι είναι εκεί όπου χτυπάει η καρδιά σου» το Su Casa στη Γλυφάδα σας υποδέχεται στο cozy και φιλόξενο «σπίτι» του σε μια αναπαλαιωμένη μονοκατοικία της δεκαετίας του ’50 στην Πλατεία Νυμφών.

Δίνοντας ξανά ζωή και πνοή σε ένα πανέμορφο κτήριο, το all day bar-restaurant συνδυάζει μοναδικά το παλιό με το σύγχρονο, σε έναν προσεγμένο αισθητικά και σχεδιαστικά χώρο με μια υπέροχη αυλή που αποτελεί ιδανική επιλογή για καφέ ή shopping break με τους φίλους, όσο και για επαγγελματικά meetings ή γεύματα/δείπνα.

Momo

Στο Momo θα απολαύσετε καλό καφέ και υπέροχα cocktails, ενώ δυνατό χαρτί του αποτελούν οι γλυκές λιχουδιές. Highlight, ο όμορφος κήπος του, μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης στην καρδιά της Καλλιθέας (Σαπφούς 95, Πλατεία Κύπρου).

Στα συν το κυριακάτικο brunch του που θα σας κάνει να θέλετε να επιστρέφετε όλο και πιο συχνά στην Καλλιθέα. Από αφράτα pancakes και αυγά ποσέ μέχρι λαχταριστά burgers και melt sandwiches, όλα τα πιάτα του μενού θα σας αφήσουν χορτάτους και γευστικά υπερ-καλυμμένους.